NRK Meny
Normal

Skrekkens musikanter

Korpsinteressen i Seljord var dalende. Så spilte de inn en skummel musikkvideo.

Corpse - skrekkens orkester

SKREKKFILM: De yngre musikantene sto for skuespillet i musikkvideoen.

Foto: Hans Inge Hagen og Anne Torunn Øverbø

Det var i vår at de eldste medlemmene i Seljord skulemusikk fikk en idé til hvordan de kunne vise at korps er mer enn bare 17. mai og gammel jegermarsj. De ønsket å vise at korps også kan være kult. Derfor valgte de å spille inn en film, eller musikkvideo, i skrekksjangeren.

Musikk og skuespill

Musikkvideoen ble spilt inn i skumle ganger på skolen i Seljord en fredagskveld for omtrent en måned siden. Korpsets yngste medlemmer sto for skuespillet, mens hele korpset deltok da filmmusikken ble spilt inn.

Elise Klingan Valla har en av rollene i den skumle videoen. Hun sier det var gøy å få være med, og at vennen hennes utenfor korpset også har fått med seg filminnspillingen.

– De synes det er ganske kult, sier hun.

Populært

Anne Torunn Øverbø

Anne Torunn Øverbø er ivrig mamma, og var med på å utvikle ideen om å rekruttere flere medlemmer.

Foto: Julie Anda Hovland / NRK

– Fungerte det? Fikk dere flere medlemmer?

– Ja, det fikk vi. I løpet av sommeren fikk vi 11 nye aspiranter. Det er kjempebra, forteller Anne Torunn Øverbø, som er ivrig mamma og selv ny i korpset.

Seljord skulemusikk har nå totalt 20 medlemmer, og det var altså skrik og skumle spøkelser som skulle føre folk tilbake til korpset.

Musikkvideoen er allerede blitt en snakkis. Tirsdag kveld hadde den premiere, på selveste Halloween. Filmen ble vist for første gang under HalloVenn feiringen på kulturhuset Granvin i Seljord.

Inger Noraberg - leder i styret

Inger Noraberg er leder i styret og spiller selv i korpset.

Foto: Julie Anda Hovland / NRK

Viktig med korps

I Seljord finnes det mange om fritidsaktiviteter, men styreleder i korpset, Inger Noraberg, mener korps er viktig fordi medlemmene må samarbeide uansett alder.

– Vi har medlemmer i alle aldre og kjønn, og det er viktig å lære å samarbeide med alle, sier hun.

Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

Gikk du glipp av innslaget i tirsdagens tv-sending? Da kan du se det her.

 • Vanskelige kjøreforhold i Telemark

  Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for vanskelige kjøreforhold i Telemark. Varselet gjelder fra søndag kveld til mandag morgen.

 • Pipebrann i Porsgrunn

  Tokke brannvesen rykker ut til en pipebrann i Storvegen i Porsgrunn. Dette melder 110 -Telemark på Twitter.

 • Huseier slukket brannen

  Brannen som startet i en enebolig i Øyfjellveien i Vinje ble slukket av huseieren selv. Huseieren slukket brannen med et pulverapparat. Brannen skal ha startet i det tekniske anlegget i yttergangen, melder Varden.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold