NRK Meny
Normal

Skrekkens musikanter

Korpsinteressen i Seljord var dalende. Så spilte de inn en skummel musikkvideo.

Corpse - skrekkens orkester

SKREKKFILM: De yngre musikantene sto for skuespillet i musikkvideoen.

Foto: Hans Inge Hagen og Anne Torunn Øverbø

Det var i vår at de eldste medlemmene i Seljord skulemusikk fikk en idé til hvordan de kunne vise at korps er mer enn bare 17. mai og gammel jegermarsj. De ønsket å vise at korps også kan være kult. Derfor valgte de å spille inn en film, eller musikkvideo, i skrekksjangeren.

Musikk og skuespill

Musikkvideoen ble spilt inn i skumle ganger på skolen i Seljord en fredagskveld for omtrent en måned siden. Korpsets yngste medlemmer sto for skuespillet, mens hele korpset deltok da filmmusikken ble spilt inn.

Elise Klingan Valla har en av rollene i den skumle videoen. Hun sier det var gøy å få være med, og at vennen hennes utenfor korpset også har fått med seg filminnspillingen.

– De synes det er ganske kult, sier hun.

Populært

Anne Torunn Øverbø

Anne Torunn Øverbø er ivrig mamma, og var med på å utvikle ideen om å rekruttere flere medlemmer.

Foto: Julie Anda Hovland / NRK

– Fungerte det? Fikk dere flere medlemmer?

– Ja, det fikk vi. I løpet av sommeren fikk vi 11 nye aspiranter. Det er kjempebra, forteller Anne Torunn Øverbø, som er ivrig mamma og selv ny i korpset.

Seljord skulemusikk har nå totalt 20 medlemmer, og det var altså skrik og skumle spøkelser som skulle føre folk tilbake til korpset.

Musikkvideoen er allerede blitt en snakkis. Tirsdag kveld hadde den premiere, på selveste Halloween. Filmen ble vist for første gang under HalloVenn feiringen på kulturhuset Granvin i Seljord.

Inger Noraberg - leder i styret

Inger Noraberg er leder i styret og spiller selv i korpset.

Foto: Julie Anda Hovland / NRK

Viktig med korps

I Seljord finnes det mange om fritidsaktiviteter, men styreleder i korpset, Inger Noraberg, mener korps er viktig fordi medlemmene må samarbeide uansett alder.

– Vi har medlemmer i alle aldre og kjønn, og det er viktig å lære å samarbeide med alle, sier hun.

Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

Gikk du glipp av innslaget i tirsdagens tv-sending? Da kan du se det her.

 • Vil legge ned Facebook-side

  Ordførar Bjørn Sverre Birkeland i Tinn oppmodar redaktøren om å legge ned Facebook-sida Rjukan og Tinn inn i framtida. Ordføraren meiner sida har blitt eit forum for sutring og personåtak, skriv Rjukan Arbeiderblad.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Snøskredfaren nedgradert

  Etter ein periode med vesentleg snøskredfare i Vest-Telemark, er no faren nedgradert til moderat. NVE rår likevel folk til å vere varsame i bratte område.

 • Tjue skadde i trafikken i januar


  Tjue personar blei skadde i trafikkulukker i Telemark i januar. I same periode i fjor blei 8 personar skadde, syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at ingen miste livet i trafikken i Telemark i januar.

 • Arrestert etter hærverk

  Ein mann er arrestert, mistenkt for å ha gjort skadeverk på ni bilar hjå ein bilforhandlar på Kjørbekk. Frontrutene på førarsida er knust, og bilane har i tillegg skader i lakken, melder politiet.