NRK Meny
Normal

Får møte Barack Obama

Olje- og energimister Terje Riis-Johansen fra Skien er en av dem som får møte presidenten på Stoltenbergs kontor.

Barack Obama og Terje Riis-Johansen

Terje Riis-Johansen får møte Barack Obama på statministerens kontor torsdag 10. desember.

Foto: Jeff Fusco/Getty Images/Scanpix/FFP/Bjørn Sigrudsøn/Scanpix

Onsdag kveld ble det klart hvem av ministerne som får møte president Barack Obama når han kommer til Oslo i morgen.

Det er statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Grete Faremo, miljøvernminister Erik Solheim og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, skriver VG Nett på sine nettsider.

- Jeg har store forhåpninger og forventninger til at Barack Obama kan bety noe for verden.

Han ser fram til møtet med Barack Obama.

- Jeg tenker på mange setninger og budskap som kan bidra til hva han skal tenke på når han sitter på flyet fra Norge, sier han til NRK torsdag morgen.

Les: Besøket hos Stoltenberg fastsatt

Følg Obama direkte i Nett-TV

Makteliten tilstede

I tillegg til de norske minsterne og hovedpersonen selv, vil 12 andre maktpersoner være tilstede på møtet torsdag formiddag.

Bland disse er USAs energiminister Stephen Chu, Sekretær i Utenriksdepartementet Jeffrey M. Hovenier, USAs ambassadør til Norge Barry White og talsmann for Det Hvite Hus, Robert Gibbs.

Les: Her er Nobel-programmet

Les også: Obamas gjesteliste er klar

Tre temaer

Statsminster Jens Stoltenberg avslører også til nettavisen hvilke tre temaer han vil ta opp. Det er samarbeidet mellom Norge og USA, klima og USAs opptrapping i Afghanistan.

- Det er en åpen dagsorden og min erfaring med denne typen besøk er at man snakker om en del ting under møtet, og så får man anledning til å snakke mer under middagen. Da er det enda mer åpent hva som blir tatt opp, sier statsminister Jens Stoltenberg til VG Nett.

 • Mangler 70 bøssebærere

  TV-aksjonen mangler 70 bøssebærere i Skien, det opplyser fylkesaksjonsleder i Telemark, Arild Flatland. Bøssebærerne starter å gå klokka 16.00, og Flatland oppfordrer folk til å ringe 02025 dersom de har mulighet til å bidra.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • 150 demonstrerte i Skien

  Rundt 150 personer gikk i går i fakkeltog i Skien til protest mot pelsdyrnæringa. Totalt så var det rundt 9000 som deltok i protestene rundt om i 30 byer i landet, melder arrangørene.

  Fakkeltog mot pelsdyrnæringa
  Foto: PRIVAT