NRK Meny
Normal

Får møte Barack Obama

Olje- og energimister Terje Riis-Johansen fra Skien er en av dem som får møte presidenten på Stoltenbergs kontor.

Barack Obama og Terje Riis-Johansen

Terje Riis-Johansen får møte Barack Obama på statministerens kontor torsdag 10. desember.

Foto: Jeff Fusco/Getty Images/Scanpix/FFP/Bjørn Sigrudsøn/Scanpix

Onsdag kveld ble det klart hvem av ministerne som får møte president Barack Obama når han kommer til Oslo i morgen.

Det er statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Grete Faremo, miljøvernminister Erik Solheim og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, skriver VG Nett på sine nettsider.

- Jeg har store forhåpninger og forventninger til at Barack Obama kan bety noe for verden.

Han ser fram til møtet med Barack Obama.

- Jeg tenker på mange setninger og budskap som kan bidra til hva han skal tenke på når han sitter på flyet fra Norge, sier han til NRK torsdag morgen.

Les: Besøket hos Stoltenberg fastsatt

Følg Obama direkte i Nett-TV

Makteliten tilstede

I tillegg til de norske minsterne og hovedpersonen selv, vil 12 andre maktpersoner være tilstede på møtet torsdag formiddag.

Bland disse er USAs energiminister Stephen Chu, Sekretær i Utenriksdepartementet Jeffrey M. Hovenier, USAs ambassadør til Norge Barry White og talsmann for Det Hvite Hus, Robert Gibbs.

Les: Her er Nobel-programmet

Les også: Obamas gjesteliste er klar

Tre temaer

Statsminster Jens Stoltenberg avslører også til nettavisen hvilke tre temaer han vil ta opp. Det er samarbeidet mellom Norge og USA, klima og USAs opptrapping i Afghanistan.

- Det er en åpen dagsorden og min erfaring med denne typen besøk er at man snakker om en del ting under møtet, og så får man anledning til å snakke mer under middagen. Da er det enda mer åpent hva som blir tatt opp, sier statsminister Jens Stoltenberg til VG Nett.

  • Ibsenprisen delt ut i Skien

    Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

    Malmfrid Hallum
    Foto: Lars Tore Endresen
  • Her kan du se Østafjells 20.55:

    Østafjells 20:55
  • Hei slo Urædd

    Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

  • Grenland Havn vil kjøpe hytter

    Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.