NRK Meny
Normal

Rekordtidlig seriestart gir færre tilskuere

Flere klubber opplever tregt billettsalg foran serieåpningen i fotball. Tidlig seriestart får skylda.

Billettsalg Odd

SKIFØRE: Det kan bli mer glissent foran billettlukene enn vanlig dersom mange potensielle fotballsupportere velger skitur.

Foto: Lars Tore Endresen

Årets seriestart i fotball er den tidligste noensinne. Fredag 11. mars spilles første kamp mellom Aalesund og Stabæk. Dagen før er det solgt rundt 5000 billetter, men klubben regner med å selge rundt 6500 billetter. Salget går tregt i flere klubber.

Mange drar på fjellet

Den første rundens antatte toppkamp spilles i Skien der Rosenborg skal forsøke å ta en ny seier mot Odd. Men det blir ikke fullt hus slik mange i Telemark håpet på da serieoppsettet kom.

– Vi har hatt som mål å selge 10 000 billetter og det har vi fortsatt et håp om å klare, sier billettsjef Kristian Hauge.

Kristian Hauge

Billettsjef i Odd, Kristian Hauge, skulle ønske at seriestarten kom noe senere.

Foto: Lars Tore Endresen

Han er sikker på at det blir stort trykk på stadion, men har merket at det er mange telemarkinger som har andre planer denne helgen.

– Noen helger er det mange som har planlagt turer til fjellet. Vi vet om en del som normalt kommer på kamp, men som har andre planer akkurat denne helgen, sier Hauge.

Han kan likevel glede seg over et svært positivt værvarsel før lørdagens kamp i Skien.

Mandagens kamp mellom Vålerenga og Viking kan passere 10 000 betalende tilskuere. Anita Alexandersen i Vålerenga sier klubben jobber knallhardt for å selge flere sesongkort. Også spillerne deltar aktivt med telefonsalg.

– Siden kampen går på mandag har vi ikke full oversikt, men vi håper at vi skal klare mer enn 10 000 betalende tilskuere, sier Alexandersen.

I fjor hadde Vålerenga mer enn 14 000 tilskuere på den første hjemmekampen.

Odd-Vålerenga

Det er ikke sikkert det blir fulle tribuner under seriestarten som starter ekstra tidlig i år.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Konkurrerer med ski og håndball

Strømsgodset får besøk av nyopprykkede Brann i den første hjemmekampen.

– På grunn av tidlig seriestart har vi i år jobbet ekstra hardt med å selge sesongkort og billetter, sier daglig leder Erik Espeseth.

Torsdag morgen var det solgt 6500 seter til søndagens kamp i Drammen.

I Molde er Lars Outzen veldig fornøyd med salget av sesongkort, men foreløpig har billettsalget gått tregt før søndagens hjemmekamp mot Tromsø.

– Folk er fortsatt i skimodus, men vi skal jobbe hardt for å få folk til å komme på kamp. Vi håper at vi skal klare mer enn 8000, sier han torsdag formiddag.

Håndball mot fotball i Bodø

Bodø/Glimt har ikke oversikt over antall solgte billetter, men håper på mellom 3500 og 4000 tilskuere.

– Vi har nettopp fått nytt billettsystem og har derfor ikke full oversikt, sier Kent Andre Aagnes.

I Bodø har håndballklubben kamp samtidig som Bodø/Glimt møter Sogndal.

I Sarpsborg er det torsdag solgt rundt 3500 billetter til kampen mellom Sarpsborg 08 og Haugesund, og klubben regner med i overkant av 4000 tilskuere.

Les også: