Tolv spillere vekk - nå ser FKH farlige ut

Eliteseriestarten er bare dager unna. Mark Dempseys mini-revolusjon lover godt for FKH.

Dempsey, Mark

TAR OVER FOR FULLT: Offisielt har Mark Dempsey styrt FKH siden årsskiftet, men allerede i oktober forlot Jostein Grindhaug trenerbenken til fordel for briten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Mye har skjedd etter at FKH stoppa på 12. plass i sesongen 2015. Etter at Tromsø ble for sterke i siste serierunde i fjor, og vant 1-0, har det skjedd en mini-revolusjon på Haugesund stadion.

Fasiten før seriestart 2016 viser syv nye spillere inn, deriblant Roy André Miljeteig fra Vard. Samtidig har hele tolv spillere forlatt klubben siden november, samt Erling Flotve Myklebust, som har blitt lånt ut til Stord ut vårsesongen.

Har tro på årets tropp

Trener Mark Dempsey tok over for Jostein Grindhaug i oktober i fjor. Den tidligere assistenten til Ole Gunnar Solskjær, både i Molde og Cardiff, spår en tøff sesong for eget mannskap.

– Jeg tror det vil gå opp og ned i år, også, men vi vil gjøre det bedre enn i fjor.

Resultatene så langt i sesongoppkjøringen peker definitivt i riktig retning. FKH ser rett og slett livsfarlige ut. Viking fikk det tøft med 4–1 i sekken, Sogndal gjorde det ikke stort bedre med 3–0 i favør FKH, og sist helg var det Sandnes Ulfs tur. 4–0 ble sluttresultatet.

Spillerne jeg rår over i år, er sultnere enn de som var her i fjor, sier treneren.

Hittil i sesongoppkjøringen har Roy André Miljeteig (27) vært en av signeringene som har vist seg sultnest for FKH. Et kjempemål mot Hødd ble fulgt opp forrige helg, da Miljeteig slo tre målgivende pasninger mot hardtsatsende Sandnes Ulf.

Men eliteserien – det er noe helt spesielt. Særlig når du debuterer på det høyeste nivået i Norge – som 27-åring.

– Nå er du klar for eliteserien. Er det en drøm som går i oppfyllelse?

– Ja, det er det.

Spent elite-debutant

Fotballhistorien er full av folk som har «blomstra» sent. Vår egen Ole Gunnar Solskjær gikk ikke til Manchester United før han var blitt 23. Fotball-VMs toppscorer gjennom alle tider, tyske Miroslav Klose, debuterte i VM som 24-åring. Italias Fabio Grosso ble ikke stjerne før han vant VM-med Italia, som 29-åring.

– Jeg er spent. Magen er vrengt, og det er en litt begge deler – jeg både gruer og gleder meg, sier Miljeteig.

– Du kommer litt ut av intet, direkte fra lavere divisjoner og til eliteserien. Hvordan har du jobba for å havne i FKH?

– Jeg har tatt tak i meg selv, og bygga meg opp der jeg ikke var så flink før. Det har med kosthold og trening å gjøre, sier han.

– Jeg har aldri vært så godt trent som jeg er nå, sier Miljeteig.