Onsdag kan det bli speilblanke veier

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for sju fylker.

Glatt veg

SPEILBLANKT: Onsdag kan det bli skummelt å kjøre og gå i sju fylker. Årsaken er regn som fryser på bakken.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Fylkene varslet gjelder for er Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder.

Årsaken til OBS-varselet er et lavtrykk som kommer inn over landet natt til onsdag, og som får temperaturene til å stige.

– Det har vært ganske kaldt de siste dagene, men i morgen kommer det inn mildere luft med nedbør. Dette kommer som regn i lavereliggende områder, og det kan fryse på bakken. Da kan det bli speilblankt der regnet fryser, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes.

I fjellet vil nedbøren fortsatt komme som snø.

Nedbøren treffer først Agder natt til onsdag og onsdag morgen. Deretter beveger den seg videre mot Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus som vil merke problemene fra onsdag morgen og til utpå ettermiddagen.

Laster Twitter-innhold

Kaldere mot helgen

Torsdagen blir også ganske mild før temperaturene kryper ned mot minussiden når vi nærmer oss helgen.

– Da ser det ut til at vi går inn i en ganske kald periode. Vi kan komme ned i 20 minusgrader enkelte steder litt inne i landet på Østlandet, sier Moxnes.

I begynnelsen av desember var det skøytebane-tilstander på deler av Østlandet. Da var det nordlige og midtre deler av Hedmark, Oppland, Telemark og Buskerud, som var mest utsatt. Også Oslo og Akershus ble rammet. Flere biler kjørte ut på glatta, og det ble travelt for politiet.

Nå forbereder de seg til en ny runde med glatt føre.

Vi oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene og ta det med ro, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Olaf Jansen.