NRK Meny
Normal

Odd (60) mister jobben for tredje gang

PORSGRUNN: (NRK): Odd Molid fortviler over å miste jobben for tredje gang etter nedleggelser og nedbemanning.

Odd Molid

MISTER JOBBEN FOR TREDJE GANG: 60 år gamle Odd Molid fra Porsgrunn står nok en gang uten jobb, etter at bedriften RHI legges på is.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

NRK meldte fredag morgen at ansatte ved bedriften RHI på Herøya i Porsgrunn mister dagpenger fra NAV om de sier nei til sluttpakke.

Etter et møte NAV har hatt med tillitsvalgte og ledelsen ved RHI fredag, har NAV-direktør Terje Tønnessen fredag ettermiddag sendt ut følgende presisering av regelverket:

«I forbindelse med nedbemanning vil arbeidsgiver i noen tilfeller tilby sluttpakker til de ansatte. Dersom arbeidstaker i et slikt tilfelle velger ikke å søke om sluttpakke, fordi han har et håp om uansett å få bli værende i stillingen, vil dette ikke få konsekvenser for eventuelle senere rettigheter til dagpenger. Viser det seg i ettertid at arbeidstakeren likevel blir sagt opp (på grunn av nedbemanning), vil han ha rett til dagpenger etter at oppsigelsestiden er utløpt, dersom han fyller de øvrige vilkårene for dagpenger.»

NAV

En del av denne nyhetssaken blir derfor fjernet for å unngå misforståelser.

Tredje gang

Først mistet han jobben ved Porsgrunn Bad for ti år siden. Deretter fikk han ny jobb ved solcellebedriften REC. Den mistet han igjen da bedriften ble lagt ned i 2012. Til slutt fikk han jobb ved RHI, og mister nå jobben for tredje gang.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det en gang. Det er veldig vanskelig, og spesielt for oss som har kommet såpass opp i årene, sier han fortvilt. Han er tillitsvalgt for de 140 ansatte.

Tidligere denne uken fikk 100 av de 140 ansatte ved bedriften i Porsgrunn beskjed om at de mister jobbene sine. RHI lager magnesiumoksid. Kinesiske produsenter leverer det samme metallet, men til en lavere pris. Det prisnivået klarer ikke bedriften å konkurrere med.

Og det er ikke like lett å få jobb i industrien nå som det var for 10 år siden.

– Den gangen var det nyetableringer på plass, slik var det også i 2012 da REC ble nedlagt. Slik er det ikke nå. Vi har selvfølgelig et håp om at det kan komme nye bedrifter på Herøya, men per nå er det ikke det, sier Molid.

Les også:

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.