NRK Meny
Normal

Fotball-Norge rystes av ny hjertestans

Notodden-spilleren Håvard Kleven (27) fikk hjertestans etter trening med laget denne uken. Hør Håvard fortelle den sterke historien.

Håvard Kleven

Håvard Kleven ligger nå på Sykehuset Telemark for videre undersøkelser.

Foto: Privat

Kleven ligger på Sykehuset Telemark. Legene har fortsatt ikke funnet ut hva som var årsaken til hendelsen, men ifølge Kleven dreier det seg trolig om betennelse på hjernen, skriver VG Nett.

Han var ikke på banen da det skjedde, men følte seg uvel etter trening.

– Jeg spilte kamp som vanlig søndag og merket ingenting da. Ikke på treningen mandag, heller. Men tirsdag fikk jeg kjeft fordi jeg var dårlig på trening, og klagde fordi jeg var veldig sliten og stiv i kroppen, forteller han til NRK.no.

– Klarte ikke å bevege meg

Kleven forteller at han ikke tok symptomene alvorlig og la seg på sofaen for å se på TV.

– Da jeg sto opp for å gå på do, gikk jeg rett i bakken.. Jeg fikk ålt meg bort til senga og sovnet. Da jeg våknet ringte jeg til mamma fordi jeg forsto at noe var galt, men jeg klarte nesten ikke bevege meg og svimte av for tredje gang. Etter hvert ble jeg fraktet til sykehuset i ambulanse, forteller 27-åringen til NRK.no.

Etter undersøkelser på sykehuset på Notodden ble han fraktet til Telemark Sentralsykehus i luftambulanse.

– Jeg var der kanskje en halvtime eller time. Mens jeg lå der kikket jeg på pulsmåleren. Først sank den til 40, så til 30, og det kom folk inn på rommet. Jeg fikk med meg at den sank til 24, og så ble jeg helt borte. Da jeg våknet, holdt de på med hjerte- og lungekompresjon, og jeg hadde en maske over ansiktet, sier vingen.

For snaut to uker siden fikk Brann-spilleren Carl Erik Torp hjertestans etter at han kollapset under en kamp mot Sogndal. Han har fått operert inn hjertestarter og er trolig ferdig som fotballspiller på toppnivå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Håvard Kleven

Håvard Kleven sier at han først ikke tok symptomene alvorlig.

Foto: Privat

– Vi ble jo redde

Mamma Heidi Sisjord Kleven, sier at de ble urolige for sønnen da de skjønte at det var noe alvorlig som hadde skjedd.

– Vi ble jo redde, og det har vært ganske mye styr noen dager nå. Det går jo bedre med Håvard, men etter at mediene var der har han nok tatt på seg litt for mye, sier hun til NRK.no.

Legene har ennå ikke funnet eksakt årsak til Klevens hjertestans.

– Vi vet jo ikke helt årsaken, og det er jo litt ubehagelig å ikke vite, men han er i de beste hender nå, sier mamma Kleven.