- Torp er stabil og ved bevissthet

Brann-spiller Carl-Erik Torp ankom Haukeland universitetssykehus søndag kveld, og situasjonen skal være stabil etter at han fikk et illebefinnende under en eliteseriekamp søndag.

Carl-Erik Torp fekk hjartestans

Brann-spiller Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende med hjertestans, og måtte hentes med luftambulanse.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Torp ble sendt til Haukeland universitetssykehus, og ankom ifølge mediesjef i Brann, Gorm Nattlandsmyr, sykehuset litt før 21.30 søndag kveld.

– Han ble undersøkt og var da stabil og våken. Han skal ligge til observasjon og utredes videre. Han er ved bevissthet, sier Nattlandsmyr til NRK.

Brukte hjertestarter

Det var helt i sluttminuttene av eliteseriekampen mellom Brann og Sogndal at Carl-Erik Torp segnet om på banen. Hjelpemannskaper kom raskt til for å hjelpe da situasjonen så meget alvorlig ut.

Lege i Brann, Asle Kjellsen, opplyste kort tid etter kampen at Torp hadde hatt et illebefinnende med hjertestans.

– Vi brukte hjertestarter og hjerte- og lungeredning på vei ut av banen og utenfor banen. Da han ble hentet av luftambulansen var han stabil og ved bevissthet, fortalte legen.

Carl-Erik Torp

Branns Carl-Erik Torp måtte bæres av banen mot slutten av eliteseriekampen mellom Sogndal og Brann på Fosshaugane Campus i Sogndal.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Hvor lenge Torp må ligge på sykehus er for tidlig å si, men det er bekreftet at hjertet stoppet. Hvor lenge hjertestansen varte har Nattlandsmyr ikke fått offisielle opplysninger om.

Det er også fortidlig å si noe om hva som var årsaken til hjertestansen.

Takknemlig for rask reaksjon

MMB

27 år gamle Carl-Erik Torp fikk hjertestans i kveldens eliteseriekamp mot Sogndal.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Nattlandsmyr er takknemlig overfor hjelpemannskapene på Fosshaugane.

– Det ble håndtert 100 prosent korrekt fra våre leger og hjelpepersonalet på banen. Det som skulle gjøres ble gjort, sier han.

– Vi i Brann er takknemlig for den raske reaksjonen og den gode behandlingen Carl-Erik fikk i den kritiske fasen, sier Nattlandsmyr.

Preget spillergruppe

På grunn av den dramatiske situasjonen stilte ingen Brann-spillere opp til intervju etter kampen. Brann-trener Rune Skarsfjord sier følgende til klubbens egne nettsider søndag kveld:

– Hele spillergruppen er preget. Vi har glemt at vi tapte mot Sogndal og håper bare det går greit med Calle.

Også Sogndal-spillerne var preget av hendelsen etter kampen.

– Det var en ekkel opplevelse, sier Sogndal-spiller Ulrik Flo.

Haukeland universitetssykehus opplyser sent søndag kveld at Torp er stabil og våken, og skal utredes videre.

Brann-spelaren vart henta med luftambulanse

Helikopteret fra luftambulansen var på plass og skulle frakte Torp til Haukeland sykehus i Bergen.

Foto: Steinar Lote / NRK

Fotball

 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
 • Fratrer som Celtic-trener

  Fotballklubben Celtic kunngjorde onsdag morgen at Neil Lennon har sagt opp sin stilling som hovedtrener med umiddelbar virkning. Dermed må Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitte rolig i båten i påvente av ny trener.

  – Vi har hatt en vanskelig sesong, og det er veldig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å treffe de samme høydene som vi gjorde tidligere. Jeg har jobbet hardere enn noensinne for å prøve å snu det, men dessverre har vi ikke lykkes, sier Lennon.

  Celtics konsernsjef Peter Lawwell takker Lennon.

  – Det er en trist dag for meg å se Neil forlate klubben. Han er en mann av kvalitet og anstendighet, sier Lawwell.

  Asssistentrener John Kennedy tar over ansvaret for laget i en midlertidig rolle.

  Neil Lennon
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Chelsea med overbevisende seier

  Etter en jevn kamp sjansemessig, vartet Olivier Giroud opp med en flott matchvinnerscoring for bortelaget Chelsea i 1-0- seieren over Atlético Madrid på nøytral bane i Romania.

  Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk godkjente den tyske dommeren målet som ga Chelsea et bortemål, og sendte Atlético ut på scoringsjakt.

  Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

  I kveldens andre kamp tok Bayern München seg greit av Lazio og vant 4–1. Dermed har de et solid utgangspunkt før returmøtet. (NTB)

  Giroud
  Foto: Daniel Mihailescu / AFP
 • Leeds til øvre halvdel

  Leeds leverte en gnistrende andreomgang hjemme mot Southampton og vant 3–0 på Elland Road.

  Med seieren klatret Leeds forbi Martin Ødegaards Arsenal til øvre tabellhalvdel. Laget er nå på tiendeplass, ett poeng bak Tottenham.

  Patrick Bamford, Stuart Dallas og Raphinha scoret målene for Leeds.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Laurence Griffiths / AP