NRK Meny
Normal

Nabo: – Jeg hørte skrekkslagne rop

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): En nabo til Breviksbrua fortalte i retten i dag at hun våknet av rop fra en kvinne natten da Linn Madelen Bråthen døde.

Breviksbrua

Flere naboer til Breviksbrua vitner i dag i Nedre Telemark tingrett.

Foto: Flyt norge

Dag fire av rettssaken mot den tidligere politimannen er i gang i Nedre Telemark tingrett. Det er kalt inn ni nye vitner i rettssaken. Til sammen er det 11 personer som skal i vitneboksen i dag. Dette er personer som har sett eller hørt noe i forbindelse med at Bråthen falt fra Breviksbrua og døde 3. august i 2013.

Det er rettens administrator, tingrettsdommer Berit Nerva, som har bestemt at de nye personene også blir kalt inn som vitner i saken for å forklare seg i retten.

42-åringen er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua. Han er også tiltalt for falsk forklaring.

Et av vitnene, en nabo som bor ved brua forklarte i retten i dag at hun våknet av rop natten da hendelsen fant sted.

– Jeg våknet tidligere på natten av noen ungdommer som gikk over brua. Senere på natta våknet jeg av at jeg hørte en dame som ropte om hjelp, fortalte kvinnen, og legger til at hun beskriver ropene som skrekkslagne.

Hørte rop om hjelp – så ble det stille

Kvinnen fortalte i retten at hun halvsov etter at hun hadde våknet av bråket tidligere på kvelden, men at hun bråvåknet da hun hørte ropene fra kvinnen. Hun sier soverommet ligger ut mot vannet og at vinduet var åpent den natta.

–Jeg hørte ordet "hjælp" bli ropt. Det var som et rop i redsel.

Etter det første ropet sier naboen det ble stille og at hun deretter hørte nye rop, noen minutter etterpå. Denne gangen ble det også ropt hjelp. Hun sier at det denne gangen var desperate rop som var forferdelige å høre på.

Kvinnen fortalte i retten at hun hadde lyst til å stå opp, men at hun ikke gjorde det. Hun sa at hun ringte politiet og fortalte om ropene med en gang hun fikk høre om dødsfallet.

– Hvordan kan du vite at ropene kom fra Breviksbrua?, spurte tiltaltes forsvarer, Arne Lie.

Kvinnen svarte at det kunne hun ikke vite, men at hun antok at ropene kom derfra

Tror tiltalte var i sjokk

En politikamerat av den tiltalte 42-åringen vitnet også i retten i dag. Den tiltalte 42-åringen ville aldri gått opp på Breviksbrua sammen med Linn Madelen Bråthen hvis han hadde ant noen fare for det som skjedde, mener en politikollega.

– Det kan ikke ha vært i tankene hans, sa den tidligere kollegaen i retten onsdag.

Den 39 år gamle politibetjenten ga sin tre år eldre ekskollega det beste skussmål da han onsdag formiddag var kalt inn som karaktervitne av forsvareren. De to var nærmest som erteris å regne, og søkte seg til utrykningsenheten på samme tidspunkt slik at de kunne fortsette å jobbe sammen der.

– Vi satt mye i bil sammen og fikk snakket sammen en hel del. Vi trivdes sammen, sa kollegaen da han ga Nedre Telemark tingrett sitt vitneprov.

Han er sikker på at den nå avskjedigede politimannen ikke kunne ha skjønt hva som kunne skje da han gikk opp på Breviksbrua sammen med Linn Madelen Bråthen (33) natt til 3. august i fjor.

Han mener 42-åringen må ha vært i sjokk etter at 33-åringen hadde falt fra brua, og at dette traumet var grunnen til at han først ikke varslet om fallet og deretter diktet opp en historie om hva han og Bråthen gjorde sammen natten hun døde.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.

 • Kollisjon mellom syklist og bil

  Ein syklist og ein bil har kollidert på Vestsida i Linaaesgate ved PP-senteret i Porsgrunn. Politi og ambulanse er på veg til staden.

 • Køyrde bil i narkorus

  Ei 26 år gamal svensk kvinne vart stoppa av UP på Rv 36 i Fjærekilen i Skien da ho køyrde bil i narkorus. Politiet mistenkjer at ho var påverka av hasj. Førarkortet vart beslaglagt på staden.