Hopp til innhold

TV 2: – Dømt ekspolitimann kastes ut av skolen

Ekspolitimannen som ble dømt for å forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand risikerer å bli kastet ut fra sykepleierstudiene.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og den dømte politimannen hadde en nært forhold. Dette er siste bilde av Bråten, gående mot Breviksbrua der hun falt.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Det skapte reaksjoner da det ble kjent at den tidligere politimannen startet på sykepleierstudiene ved Høgskolen i Telemark. Nå har han fullført første året av utdanningen, men får trolig ikke fortsette, melder TV 2.

– Med de opplysninger som foreligger i en slik sak høres det unektelig lite trolig ut at en autorisasjon kan oppnås. Særlig med tanke på kravet om passientsikkerhet, og tillit til helsevesenet og det enkelte helsepersonell, sier direktør i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell til TV 2, som bistår høgskolen i vurderinga av saken.

Den tidligere politimannen ble både i Tingretten og Lagmannsretten dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand etter å ha hoppet fra Breviksbrua. Saken ble anket til Høyesterett, men de tar ikke saken.

Kristian Bogen

Rektor ved Høgskolen i Telemark Kristian Bogen.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Høgskolen er på saken

Høgskolen i Telemark bekrefter overfor NRK at de nå vurderer om ekspolitimannen ikke bør få fortsette hos dem.

– Ja, saken er under behandling. Den må vurderes utifra regler og forskrifter som gjelder i denne type saker, så jeg kan ikke si noe mer nå, sier rektor Kristian Bogen.

– Går det mot at vedkommende kastet ut fra skolen, slik TV 2 skriver?

– Jeg kan ikke spekulere i det nå. Saken må gå sin gang og behandles riktig. Det tar sin tid.

Bistandsadvokat: – Burde vært tiltalt for drap

Kona til tiltalte: – Mannen min kunne aldri forlatt noen

Ble sparket fra politijobben

Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august 2013. Ekspolitimannen, som var hennes nære venn og gikk med henne ut på brua, innrømte å ha forklart seg falsk.

I flere dager var han med i leteaksjonen uten å fortelle at han var sammen med Linn Madelen Bråthen helt til det siste.

Han mistet jobben ved Telemark politidistrikt 17. januar 2014.