Hopp til innhold

Eks-politimann nektes eksamen

Den tidligere politimannen som er dømt i forbindelse med Linn Madelen Bråthen-saken, får ikke fullføre sine eksamener ved Høgskolen i Telemark.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

DØMT: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august 2013. Ekspolitimannen, som var hennes nære venn og gikk med henne ut på brua, innrømte å ha forklart seg falsk

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Det bekrefter dekan Runar Danielsen overfor NRK.

– Etter en grundig vurdering så har høyskolen formidlet til studenten at vi har fattet et vedtak om at vedkommende ikke har den planlagte studieprogresjonen, fordi han i disse dager ikke gjennomfører den obligatoriske praksisperioden som hans studentkull er ute i nå, sier Danielsen.

Må ha praksis før neste eksamen

Det innebærer altså at den dømte mannen ikke kan gå opp til eksamen, som sine medstudenter.

– Her bygger studieelementene på hverandre, slik at det er en forutsetning at man har gjennomført praksisperioden før man kan gå inn og ta den neste teoretiske eksamenen, sier Danielsen.

Det skapte reaksjoner da det ble kjent at den tidligere politimannen startet på sykepleierstudiene ved Høgskolen i Telemark. Den tidligere politimannen ble både i tingretten og i lagmannsretten dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand da hun hoppet fra Breviksbrua. Saken ble anket til Høyesterett, men de tar ikke saken.

Ledelsen ved høyskolen har tidligere bekreftet at de har hatt til vurdering om den dømte mannen skulle få fortsette med studiet.

Har klagemuligheter

– Den situasjonen vi har nå gjør også at begge parter får tenkt gjennom den nye situasjonen etter at anken ble avvist, sier Danielsen.

– Vi forholder oss helt formelt til hans rettigheter som student. Det er også en klageadgang for ham i denne sammenhengen. Og han har fått formidlet informasjon fra HiT på samme måte som vi gjør med alle andre studenter som ikke har gjennomført eksamen i et av emnene.

Danielsen understreker at mannen fremdeles er student ved HiT, men er ute av det ordinære studieløpet. Han får derfor ikke gå opp til sin neste planlagte eksamen, fordi han mangler praksisstudiet sitt.