NRK Meny
Normal

Mirakelet på Anfield: – Det var som en rockekonsert

Blant 45 000 elleville Liverpool-fans på Anfield i England var også Kurt Hella fra Skien. Han sier han sjelden har opplevd maken til stemning på en fotballtribune.

Kurt Hella fra Skien var tilstede blant 45000 tilskuere under kampen Liverpool-Dortmund 14. april 2016.

EUFORISK STEMNING: Kurt Hella Fra Skien beskriver stemningen på Anfield torsdag som euforisk.

Liverpool snudde 0–2 til 4–3 mot Dortmund torsdag kveld, etter en snuoperasjon for historiebøkene.

Det var rett og slett bare helt fantastisk. Det var som en rockekonsert hvor man egentlig var slått ut flere ganger, men så snudde laget det til et av de største comeback i sportshistorien, sier Hella.

I kampens siste minutt skjedde det Liverpool-fansen nesten ikke turte å drømme om en gang. Lovren headet ballen i krysset og det eksploderte på Anfield. Med 4–3 på resultattavla og 5–4 totalt gikk Liverpool videre til semifinalen.

– Det var en helt euforisk stemning som begynte 40 minutter før kamp, og som fortsatte utover i de sene nattetimer. Det var en stemning på Anfield som jeg tror få andre sportsarenaer kan klare å skape. Denne opplevelsen er en av de største jeg har vært med på, sier han.

Les også:

Hadde dette vært en skoleoppgave, kunne du ikke skrevet et bedre manuskript.

Kurt Hella, Liverpoolsupporter på sin hals

– Et øyeblikk å fortelle barnebarna våre om

– Vi fikk beskjed av treneren vår om å skape et øyeblikk som vi senere skulle kunne fortelle barnebarna våre, og jeg trodde på det, sa Liverpool-spiller Divock Origi i et intervju som ble sendt på Max etter kampen.

Kurt Hella fra Skien har vært med på svært mange av Liverpools nedturer og oppturer. Han har sett utallige kamper, men rangerer denne som en av de aller største.

– Jeg må vel si Mesterligafinalen Istanbul i 2005 mot Milan er den største opplevelsen. Anledningen var større enn nå mot Borussia Dortmund. Jeg så også semifinalen mot Chelsea i 2005, som også var ufattelig stort. Likevel er det å være hjemme på Anfield med egne supportere noe helt spesielt, sier han.

Og han beskriver fansen til Liverpool som en egen stor familie.

Det var helt vilt. Jeg ga en stor bamseklem til en på 60 år etter kampslutt. Det kan jeg ikke engang huske. Det er slike øyeblikk hvor alle bare er glad i hverandre, sier han.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

 • Grenland Havn vil kjøpe hytter

  Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.