NRK Meny
Normal

Mirakelet på Anfield: – Det var som en rockekonsert

Blant 45 000 elleville Liverpool-fans på Anfield i England var også Kurt Hella fra Skien. Han sier han sjelden har opplevd maken til stemning på en fotballtribune.

Kurt Hella fra Skien var tilstede blant 45000 tilskuere under kampen Liverpool-Dortmund 14. april 2016.

EUFORISK STEMNING: Kurt Hella Fra Skien beskriver stemningen på Anfield torsdag som euforisk.

Liverpool snudde 0–2 til 4–3 mot Dortmund torsdag kveld, etter en snuoperasjon for historiebøkene.

Det var rett og slett bare helt fantastisk. Det var som en rockekonsert hvor man egentlig var slått ut flere ganger, men så snudde laget det til et av de største comeback i sportshistorien, sier Hella.

I kampens siste minutt skjedde det Liverpool-fansen nesten ikke turte å drømme om en gang. Lovren headet ballen i krysset og det eksploderte på Anfield. Med 4–3 på resultattavla og 5–4 totalt gikk Liverpool videre til semifinalen.

– Det var en helt euforisk stemning som begynte 40 minutter før kamp, og som fortsatte utover i de sene nattetimer. Det var en stemning på Anfield som jeg tror få andre sportsarenaer kan klare å skape. Denne opplevelsen er en av de største jeg har vært med på, sier han.

Les også:

Hadde dette vært en skoleoppgave, kunne du ikke skrevet et bedre manuskript.

Kurt Hella, Liverpoolsupporter på sin hals

– Et øyeblikk å fortelle barnebarna våre om

– Vi fikk beskjed av treneren vår om å skape et øyeblikk som vi senere skulle kunne fortelle barnebarna våre, og jeg trodde på det, sa Liverpool-spiller Divock Origi i et intervju som ble sendt på Max etter kampen.

Kurt Hella fra Skien har vært med på svært mange av Liverpools nedturer og oppturer. Han har sett utallige kamper, men rangerer denne som en av de aller største.

– Jeg må vel si Mesterligafinalen Istanbul i 2005 mot Milan er den største opplevelsen. Anledningen var større enn nå mot Borussia Dortmund. Jeg så også semifinalen mot Chelsea i 2005, som også var ufattelig stort. Likevel er det å være hjemme på Anfield med egne supportere noe helt spesielt, sier han.

Og han beskriver fansen til Liverpool som en egen stor familie.

Det var helt vilt. Jeg ga en stor bamseklem til en på 60 år etter kampslutt. Det kan jeg ikke engang huske. Det er slike øyeblikk hvor alle bare er glad i hverandre, sier han.

 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Skal oppgradere gruva

  Vest-Telemark museum har fått 700 000 kroner til å ruste opp gruvene på Åmdals Verk i Tokke.

  Pengene skal brukes til å gjøre gruvene sikrere og mer attraktive for besøkende, sier driftsleder ved museet, Karl Endre Bjerk, til Vest-Telemark blad.

 • Momsøkning er en dårlig ide

  Det er en skikkelig dårlig ide å øke momsen på reiselivstjenester fra 10 til 12 % slik regjeringa foreslår, mener ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Kleven sier at næringslivets avtaler ofte gjort og at denne momsen derfor blir en ren ekstrautgift.

  Jon Rikard Kleven, ordførar i Vinje
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Får ikke realisert flerbrukshall

  Fyresdal sliter med å få realisert planen om å bygge en flerbrukshall i 2019. Det skriver Vest-Telemark Blad. Kommunen skulle legge av to millioner hvert år fra 2016 til 2019, men det har vist seg vanskelig med den økonomiske situasjonen i kommunen.