Hopp til innhold

Ba spillerne hente frem mesterligaånden fra Istanbul

Jürgen Klopp ba spillerne finne tilbake til ånden fra Liverpools legendariske mesterligafinale mot Milan i 2005 da laget snudde kampen mot Dortmund.

SOCCER-EUROPA-LIV-DOR/ Liverpool v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Quarter Final Second Leg

JUBEL: Jürgen Klopp feirer den elleville seieren sammen med spillere og støtteapparat.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg fortalte gutta om noen litt eldre Liverpool-spillere som lå under 3-0 i en finale og som vant mesterligaen. Så selv om det ikke alltid er sannsynlig, er det mulig, sier Klopp etter seieren over Borussia Dortmund torsdag.

Mesterligafinalen i 2005 er en klassiker i turneringens historie, og en av klubbens aller største triumfer.

FILES-FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-GERRARD

Steven Gerrard med mesterligatrofeet i 2005.

Foto: XGH / Afp

Favoritten Milan ledet 3-0 til pause, men Liverpool greide til å snu kampen på mesterlig vis og vant til slutt kampen etter straffesparkkonkurranse.

Finalen har i ettertid blitt omtalt som Mirakelet i Istanbul, og det var et slikt mirakel Klopp håpet på da han oppfordret spillerne sine til å fremkalle lagånden fra Istanbul.

– Spillerne viste hva som bor i dem, uten at det er nødvendig å sammenligne de to kampene. Denne kvelden er unik, sa Klopp, ifølge The Telegraph.

Mesterlig snuoperasjon

Taktikken virket.

Manageren kunne etter hvert se at Liverpool kjørte over laget han trente så sent som i fjor.

– Det var temmelig kult å se, sier Klopp.

Liverpool var imidlertid ikke det beste laget på Anfield i åpningsminuttene. To tidligere mål av Henrik Mkhitaryan (5) og Pierre-Emerick Aubameyang (9) la en kraftig demper på stemningen.

Dermed stod det 1-3 totalt i favør Dortmund. Liverpool måtte nå score tre mål for å ta seg videre til semifinale.

– Som oftest er fotballkampen over da, men ikke denne gangen. Ikke med dette Liverpool-laget, sier Klopp.

– Trodde ikke ballen var inne

«Mirakelet» kom ikke før i det 90. minutt da Dejan Lovren headet ballen i krysset til vill glede for Anfield-publikummet.

– Jeg var lenge ikke helt sikker på at ballen var inne, fortalte Liverpool-manageren etter seieren.

Engelsk presse har også trukket frem Liverpools mesterligatriumf i Istanbul dagen etter seieren.

– Jürgen Klopps Liverppol har nå fått sitt eget Istanbul-øyeblikk, skriver The Guardian.

The Times bruker tittelen «Mirakelet på Anfield» og trekker også paralleller til mesterligaseieren i 2005.

– Ekstremt bittert

Reaksjonene fra Dortmund-leiren er preget av bitterhet og skuffelse etter tapet.

– Dette er ekstremt bittert, og det er vanskelig å sette ord på det. Det går ikke an å slippe inn fire mål på en omgang. Vi må spørre oss hvordan vi kunne rote bort dette, sier spiller Marco Reus etter Dortmunds første tap i 2016.

Siste nytt

 • Ny opptur for Manchester United

  Manchester United fikk en ny opptur da Crystal Palace ble slått 3-0 i ligacupen.

  Erik ten Hag sendte et United-lag med både Harry Maguire og Mason Mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to Premier League-lag tirsdag. Alejandro Garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra Diogo Dalot.

  Casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra Mount, og tidlig i 2. omgang punkterte Anthony Martial kampen med assist fra Casemiro.

  United brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over Burnley lørdag. (NTB)

  rXvoOqlFr40
  Foto: AP
 • Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Magnus Carlsen vant semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den sjette Champions Chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering.

  Etter remis i de to første partiene vant Carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. Nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. På et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men Carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk.

  Carlsen har vunnet tre av de fire CCT-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. Onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i første finale.

  Siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. Vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden.

  Taper han for Vachier-Lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå Vachier-Lagrave to ganger for å gå helt til topps. (NTB)

  9NJzb0THUzc
  Foto: NTB
 • Opptur for Nyland og Sevilla

  Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

  Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

  Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

  Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

  Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

  Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia (2-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste