Hopp til innhold

Ba spillerne hente frem mesterligaånden fra Istanbul

Jürgen Klopp ba spillerne finne tilbake til ånden fra Liverpools legendariske mesterligafinale mot Milan i 2005 da laget snudde kampen mot Dortmund.

SOCCER-EUROPA-LIV-DOR/ Liverpool v Borussia Dortmund - UEFA Europa League Quarter Final Second Leg

JUBEL: Jürgen Klopp feirer den elleville seieren sammen med spillere og støtteapparat.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg fortalte gutta om noen litt eldre Liverpool-spillere som lå under 3-0 i en finale og som vant mesterligaen. Så selv om det ikke alltid er sannsynlig, er det mulig, sier Klopp etter seieren over Borussia Dortmund torsdag.

Mesterligafinalen i 2005 er en klassiker i turneringens historie, og en av klubbens aller største triumfer.

FILES-FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-GERRARD

Steven Gerrard med mesterligatrofeet i 2005.

Foto: XGH / Afp

Favoritten Milan ledet 3-0 til pause, men Liverpool greide til å snu kampen på mesterlig vis og vant til slutt kampen etter straffesparkkonkurranse.

Finalen har i ettertid blitt omtalt som Mirakelet i Istanbul, og det var et slikt mirakel Klopp håpet på da han oppfordret spillerne sine til å fremkalle lagånden fra Istanbul.

– Spillerne viste hva som bor i dem, uten at det er nødvendig å sammenligne de to kampene. Denne kvelden er unik, sa Klopp, ifølge The Telegraph.

Mesterlig snuoperasjon

Taktikken virket.

Manageren kunne etter hvert se at Liverpool kjørte over laget han trente så sent som i fjor.

– Det var temmelig kult å se, sier Klopp.

Liverpool var imidlertid ikke det beste laget på Anfield i åpningsminuttene. To tidligere mål av Henrik Mkhitaryan (5) og Pierre-Emerick Aubameyang (9) la en kraftig demper på stemningen.

Dermed stod det 1-3 totalt i favør Dortmund. Liverpool måtte nå score tre mål for å ta seg videre til semifinale.

– Som oftest er fotballkampen over da, men ikke denne gangen. Ikke med dette Liverpool-laget, sier Klopp.

– Trodde ikke ballen var inne

«Mirakelet» kom ikke før i det 90. minutt da Dejan Lovren headet ballen i krysset til vill glede for Anfield-publikummet.

– Jeg var lenge ikke helt sikker på at ballen var inne, fortalte Liverpool-manageren etter seieren.

Engelsk presse har også trukket frem Liverpools mesterligatriumf i Istanbul dagen etter seieren.

– Jürgen Klopps Liverppol har nå fått sitt eget Istanbul-øyeblikk, skriver The Guardian.

The Times bruker tittelen «Mirakelet på Anfield» og trekker også paralleller til mesterligaseieren i 2005.

– Ekstremt bittert

Reaksjonene fra Dortmund-leiren er preget av bitterhet og skuffelse etter tapet.

– Dette er ekstremt bittert, og det er vanskelig å sette ord på det. Det går ikke an å slippe inn fire mål på en omgang. Vi må spørre oss hvordan vi kunne rote bort dette, sier spiller Marco Reus etter Dortmunds første tap i 2016.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal