NRK Meny
Normal

Mette-Marit: – Håper Bø blir som Slottsparken

BØ (NRK) Kronprinsesse Mette-Marit håper Bø opplever samme suksess som Slottsparken.

Kronprinsesse Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet det nye parkbiblioteket i Bø i øsende regnvær.

Foto: Martin Torstveit / NRK

– Jeg er glad i all slags vær. Det er helt greit at det regner, kunne kronprinsessen fortelle NRK i Bø i dag.

På vei «hjem»

For selv om hun ikke er vanntett, liker kronprinsessen også det øsende regnværet hun opplevde i Bø.

Kronprinsesse Mette-Marit er for tiden ute på en ny reise med Litteraturtoget. Temaet for årets litterære togreise er «hjem», og det er fjerde gang hun setter seg på toget for å tøffe rundt i Norge med bøker.

Togferden startet i år i Asker og ender i Kronprinsessens fødeby, Kristiansand. Underveis blir det stopp i Bø i Telemark, og Gjerstad i Aust-Agder og Vennesla i Vest-Agder.

Parkbibliotek

Etter ankomsten i Bø møtte kronprinsessen biblioteksjef Ingvild Elvestad Tørre, og hun hadde en samtale med forfatteren Maja Lunde.

Etterpå gikk turen ut i regnet igjen, der kronprinsessen fikk æren av å klippe snoren på utendørsbiblioteket, som er lagd etter mal på utendørsbiblioteket i Slottsparken i Oslo.

Parkbiblioteket i Slottsparken var et resultat av prosjektet med litteraturtoget.

– Parkbibliotek er et sted der folk kan komme, sette seg ned, lese bøker ute i det fri, og låne og bytte bøker. Jeg synes det er en god ide, sier Mette-Marit til NRK.

– Det har fungert veldig godt i Slottsparken, og jeg håper det funker like bra i Bø.

Etter snorklippingen fikk Mette-Marit æren av å sette inn Maja Lundes bok «Bienes historie» inn i bibliotekssamlingen der.

Kronprinsesse Mette-Marit

Inne på biblioteket i Bø hadde Mette-Marit blant annet en samtale med Maja Lunde.

Foto: Martin Torstveit / NRK

Videre

Etter arrangementet i Gjerstad 8. juni skal Kronprinsessen på en litterær vandring i Tvedestrand, Bokbyen ved Skagerrak, og samme kveld det blir det et kveldsarrangement i Dypvåg kirke. Her møter Kronprinsessen den kjente salmeforfatteren Svein Ellingsen.

På stoppestedene blir det litterære arrangement i samarbeid med det lokale biblioteket, og Kronprinsessen legger til rette for gode møter mellom publikum og aktuelle forfattere.

Kronprinsesse Mette-Marit i Bø

Kronprinsessen klipper snoren under åpningen av biblioteket.

Foto: Martin Torstveit / NRK
 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.