NRK Meny
Normal

Melissa Wiik blir Urædd-spiller

Den rutinerte angrepsspilleren går fra Stabæk til Urædd. Kontrakten ble signert mandag kveld.

Melissa Wiik

NY SPILLER I STALLEN: Melissa Wiik signerte for Urædd mandag kveld.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– Jeg har fått med meg at det er et veldig godt lag her, så jeg har lyst til å være med på å løfte dette laget enda mer, sa Melissa Wiik under pressekonferansen på Urædd klubbhus mandag kveld.

Wiiks kontrakt med Stabæk har gått ut, men hun fikk tilbud om ny kontrakt med Bærumsklubben. Allikevel valgte Wiik å signere med Urædd, som i høst rykket opp til Toppserien i fotball.

– Jeg ønsket å satse på noe nytt, for jeg har vært i Stabæk lenge. Så jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, sier Wiik til NRK.

Fornøyd trener

Melissa Wiik til Urædd

Urædd-trener Margunn Haugenes er godt fornøyd med at Wiik blir Urædd-spiller. Wiik får også støtte av samboer Péter Kovács.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Urædd-trener Margunn Haugenes jublet da hun mottok beskjeden lørdag, men hun delte nyheten med resten av spillerne først på treningen mandag kveld.

– Vi får inn en veldig god spiller, som har masse rutine. Hun har spilt proff i utlandet og på landslaget, så det betyr utrolig mye at hun kommer til oss nå, sier Urædd-treneren.

Haugenes har vært ute etter Wiik før, uten hell. For da Wiik for en stund tilbake vendte hjem fra toppspill i Tyskland, var Haugenes trener for Amazon Grimstad og klar til å hanke inn den kjappe angrepsspilleren fra Slemmestad. Men hun hadde ikke hellet med seg før nå i helga.

– Jeg liker spillertypen. Hun er tøff og kompromissløs på banen og går alltid foran. Hun er en type som kommer til å passe bra inn sammen med de unge talentene vi har fra før, sier Haugenes.

– Hun er en type spiller dere har manglet i stallen?

– Ja, jeg føler at vi har slitt litt med å skåre på sjansene våre. Det er mange som har skåret, og det er bra, men vi har manglet en skikkelig «goalgetter».

Støtte fra samboeren

Tidligere Odd-spiller, og nå Sandefjord-spiller, Péter Kovács er Melissa Wiiks kjæreste, og han støtter Wiiks klubbskifte.

– Jeg synes det er veldig spennende. Jeg synes at hun trengte et miljøskifte. Hun har vært i Stabæk i hele sin karriere, bortsett fra ett år i Tyskland, så dette er en bra utfordring, sier Kovács til NRK.

Melissa Wiik

Urædd-trener Margunn Haugenes og Melissa Wiik under signeringen mandag.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK
 • Cupresultat

  Hei slo ut Urædd i kvalifiseringa til NM i fotball i går kveld. I Bø vann Skarphedin heile 7–2 over Herkules frå Skien. Medan eit anna Skienslag, Tollnes, er ute av cupen etter at dei tapte mot Express frå Grimstad.

 • Vann NM i poker

  Camilla Rørholt frå Sannidal vann NM i poker for kvinner i går kveld. Ifølgje poker.no leia Rørholt allereie etter dag éin, og hadde god kontroll på finalebordet. Dermed tok ho med seg ein premie på over 100.000 kroner.

 • Ynskjer fleire dronar

  Røde Kors ynskjer fleire dronar til søk- og redningsoppdrag. Det er strenge reglar for droneflyging og opplæringa kostar mykje pengar. Organisasjonen håper at styresmaktene vil lempe på regelverket for frivillige redningsmannskap.

  Drone til profesjonell bruk
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Arntzen ferdig i Gjerpen

  Ketil Arntzen er ferdig som trenar i Gjerpen med umiddelbar verknad. Det skriv fylkesavisene. Ifølgje ei pressemelding frå klubben er avgjerda teken med bakgrunn i resultata den siste tida.

  Ketil Arntzen
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK