Hopp til innhold

Melissa Wiik mister fotball-VM

Wiik røk korsbåndet på torsdagens Stabæk-trening. Nå skal kjæresten og tidligere eliteseriespiller, Péter Kovacs, hjelpe henne tilbake på banen.

Melissa Wiik jubler etter 3-1-målet.

Melissa Wiik skal ta MR til uken for å fastslå omfanget av skaden.

Foto: Steven Governo / AP

– Det sa «klikk» og da forsto jeg at det var noe som røk. Det var ikke kult, sier Melissa Wiik (26) til NRK.no om korsbåndskaden.

Foten hang igjen i kunstgresset etter en duell og dermed røk plutselig sommerens VM-sluttspill i Tyskland.

– Siden jeg ikke får gjort noe med dette gidder jeg ikke bruke så mye energi på å være skuffet fordi jeg mister VM. Jeg er ikke en som legger med ned og gråter. I stedet er jeg kjempemotivert for å komme tilbake, sier 26-åringen.

Peter Kovacs

Tidligere Odd-spiller Peter Kovacs er kjæreste med Melissa Wiik. Han har også spilt for elitesterieklubbene Tromsø, Viking og Strømsgodset. I dag spiller han i den belgiske klubben Lierse.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Kovacs opplevd det samme

Stabæk- og landslagsspilleren er kjæreste med tidligere eliteseriespiller Péter Kovacs. I 2005 røk Kovacs selv korsbåndet da han spilte i Viking. Nå skal han bruke sin erfaring for å hjelpe kjæresten tilbake på fotballbanen.

– Kjæresten min har vært gjennom samme opplegget før så han kommer til å gi meg mental støtte og hjelp. I tillegg har jeg mange profesjonelle folk rundt meg så hjelpen kommer fra alle kanter, sier Wiik.

Vil være med likevel

Selv om VM ryker for Wiik håper hun å få være med laget til VM.

– Det hadde vært veldig gøy og blitt med nedover. Jeg kan bidra med hva som helst. Det vil nok bli en opplevelse i seg selv og bare være der nede.

Wiik skal ta MR til uken for å fastslå omfanget av skaden.

– De fleste fotballspillere er gjennom en alvorlig skade i løpet av karrieren. Jeg har vært heldig som har sluppet unna med de verste skadene frem til nå, men dette var dessverre veldig dårlig timing, sier hun.

Ute resten av sesongen

Etter at Wiik fikk den tunge beskjeden fredag retter hun blikket framover, og peker ut OL i 2012 som et naturlig mål.

– Jeg regner ikke med at det blir så mye mer fotballspilling denne sesongen. Det er dumt å risikere noe. Det beste er å bruke tiden på å bli frisk slik at jeg er tilbake for fullt neste sesong når det blant annet er OL.

– Det er veldig trist for Melissa at hun ikke får oppleve VM i Tyskland. Men jeg er helt sikker på at hun kommer styrket tilbake av dette, sier landslagssjef Eli Landsem til fotball.no.

Melissa Wiik må naturlig nok melde forfall til treningskampen mot Finland 19. mai. Ingvild Stensland har meldt forfall til samme kamp.


Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Sterk dansk seier over Frankrike

  Danmark imponerte stort da de slo Frankrike 2-0 i Parken i den siste kampen i nasjonsligaen. Kasper Dolberg og Andreas Olsen scoret målene mot den regjerende verdensmesteren. Men seieren holdt ikke til gruppeseier i A-ligaen, fordi Kroatia slo Østerrike 3-1.

  Danmark vant også borte mot Frankrike, som bare ble nummer tre i gruppe 1.

  Danmark - Frankrike
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Toppkamp: Haug scora, Haavi assisterte

  Sophie Roman Haug scoret da Roma slo Fiorentina 2-1 i toppkampen i italiensk kvinnefotball lørdag.

  Fiorentina hadde ikke avgitt poeng i sesongens tre første kamper. Roma sto på sin side med seks poeng, men overtok tabelltoppen med lørdagens sterke triumf.

  Det var riktignok Fiorentina som tok ledelsen i kampen etter 24 minutters spill. Midtbanespiller Michela Catena scoret for annen gang denne sesongen da hun satte inn ledermålet.

  Deretter inntok Roman Haug hovedrollen. Åtte minutter var spilt i annen omgang da Haug styrte ballen ned i nærmeste hjørne med hodet.

  Kun fem minutter etter scoringen ble 23-åringen byttet ut som del av et dobbeltbytte. Inn kom Emilie Haavi.

  Kvarteret før full tid var det Haavis tur til å få en avgjørende involvering. Det endte i en målgivende pasning til Roma-spissen Valentina Giacinti.

  Sophie Roman Haug
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Southgate hyller engelsk prestasjon tross nederlag og nedrykk

  England-trener Gareth Southgate er ikke altfor slukøret etter 0-1-tapet for Italia i nasjonsligaen fredag kveld.

  – Vi hadde ballen mest og flere avslutninger på mål enn Italia. I store deler av kampen spilte vi riktig bra, sier landslagstreneren til Sky Sports.

  – Spillerne vet godt at de kunne ha vunnet denne kampen, fortsetter han. .

  Ungarn topper gruppen med to poeng på England foran den avsluttende kampen mellom nettopp de to lagene i Budapest lørdag, melder NTB.

  Gareth Southgate
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • England-tap for Italia – rykket ned i Nasjonsligaen

  Et ganske tafatt England måtte se seg slått 0-1 av Italia på San Siro i Milano. Det var Napoli-profilen Giacomo Raspadori som sikret seieren for italienerne etter en vakker scoring etter 68 minutter spilt.

  England hadde ikke nevneverdig med sjanser å by på, og det betyr at de rykker ned fra nivå A i Nasjonsligaen.

  – Dette er så langt unna VM-form man kommer for England, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

  – De var sjokkerende svake. Jeg har nesten ikke ord, supplerte Morten Langli.

  De er i gruppe med Italia, Ungarn og Tyskland.

  Tyskland gikk for øvrig også på en smell, og tapte 0-1 for Ungarn.

  Italy England Nations League Soccer
Italy England Nations League Soccer