Hopp til innhold

Melissa Wiik mister fotball-VM

Wiik røk korsbåndet på torsdagens Stabæk-trening. Nå skal kjæresten og tidligere eliteseriespiller, Péter Kovacs, hjelpe henne tilbake på banen.

Melissa Wiik jubler etter 3-1-målet.

Melissa Wiik skal ta MR til uken for å fastslå omfanget av skaden.

Foto: Steven Governo / AP

– Det sa «klikk» og da forsto jeg at det var noe som røk. Det var ikke kult, sier Melissa Wiik (26) til NRK.no om korsbåndskaden.

Foten hang igjen i kunstgresset etter en duell og dermed røk plutselig sommerens VM-sluttspill i Tyskland.

– Siden jeg ikke får gjort noe med dette gidder jeg ikke bruke så mye energi på å være skuffet fordi jeg mister VM. Jeg er ikke en som legger med ned og gråter. I stedet er jeg kjempemotivert for å komme tilbake, sier 26-åringen.

Peter Kovacs

Tidligere Odd-spiller Peter Kovacs er kjæreste med Melissa Wiik. Han har også spilt for elitesterieklubbene Tromsø, Viking og Strømsgodset. I dag spiller han i den belgiske klubben Lierse.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Kovacs opplevd det samme

Stabæk- og landslagsspilleren er kjæreste med tidligere eliteseriespiller Péter Kovacs. I 2005 røk Kovacs selv korsbåndet da han spilte i Viking. Nå skal han bruke sin erfaring for å hjelpe kjæresten tilbake på fotballbanen.

– Kjæresten min har vært gjennom samme opplegget før så han kommer til å gi meg mental støtte og hjelp. I tillegg har jeg mange profesjonelle folk rundt meg så hjelpen kommer fra alle kanter, sier Wiik.

Vil være med likevel

Selv om VM ryker for Wiik håper hun å få være med laget til VM.

– Det hadde vært veldig gøy og blitt med nedover. Jeg kan bidra med hva som helst. Det vil nok bli en opplevelse i seg selv og bare være der nede.

Wiik skal ta MR til uken for å fastslå omfanget av skaden.

– De fleste fotballspillere er gjennom en alvorlig skade i løpet av karrieren. Jeg har vært heldig som har sluppet unna med de verste skadene frem til nå, men dette var dessverre veldig dårlig timing, sier hun.

Ute resten av sesongen

Etter at Wiik fikk den tunge beskjeden fredag retter hun blikket framover, og peker ut OL i 2012 som et naturlig mål.

– Jeg regner ikke med at det blir så mye mer fotballspilling denne sesongen. Det er dumt å risikere noe. Det beste er å bruke tiden på å bli frisk slik at jeg er tilbake for fullt neste sesong når det blant annet er OL.

– Det er veldig trist for Melissa at hun ikke får oppleve VM i Tyskland. Men jeg er helt sikker på at hun kommer styrket tilbake av dette, sier landslagssjef Eli Landsem til fotball.no.

Melissa Wiik må naturlig nok melde forfall til treningskampen mot Finland 19. mai. Ingvild Stensland har meldt forfall til samme kamp.


Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • La Liga vil ha Juventus straffet umiddelbart

  Juventus blir gransket for økonomisk triksing. I Spania kommer det krav fra La Liga-ledelsen om sportslige sanksjoner mot den italienske storklubben.

  Den spanske toppdivisjonen har lenge fulgt med på det som skjer i Juventus. Allerede i april sendte La Liga en klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om norditalienernes mulige brudd på regler for økonomisk fair play.

  Nå vil de ha Juventus straffet for å sette et eksempel i jobben for å gjøre fotballen i Europa økonomisk bærekraftig.

  «Vi krever umiddelbare sportslige sanksjoner mot klubben av relevante instanser», står det i en uttalelse fra La Liga. Der heter det videre at «økonomisk bærekraftighet er helt avgjørende for å beskytte fotballen som en virksomhet».

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor etterforsket Juventus etter påstander om ulovlig regnskapsføring og uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere. Mandag kveld kom nyheten om at hele klubbstyret hadde trukket seg.

  Det inkluderte Juventus' mangeårige president Andrea Agnelli. Årsaken ble oppgitt å være den pågående politietterforskningen. Italias fotballforbund har også satt klubben under lupen.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Bodø/Glimt og Brann på fair play-toppen

  Bodø/Glimt kom best ut på Norges Fotballforbunds fair play-statistikk for eliteseriesesongen 2022. I 1. divisjon knep Brann førsteplassen foran Sandnes Ulf.

  RBK ble kåret til beste arrangør i Eliteserien, mens Vålerenga toppet den samme lista i Toppserien.

  Norges Fotballforbunds kåring baserer seg på retningslinjer fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  I forbindelse med hver runde i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon blir lagene vurdert etter ulike kriterier. Antall røde og gule kort er blant disse. Det samme er evnen til å vise respekt/oppførsel overfor motstander og dommer.

  I tillegg vurderes trenernes og egne supporteres oppførsel.

  Det er delegatene til Norges Fotballforbund som gjør bedømmingen i samarbeid med dommerteamet.

  (NTB)

  bodø/glimt
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Skotsk fotball setter begrensninger for hodestøt

  Profesjonelle fotballspillere i Skottland har fått et forbud mot å heade ballen på trening dagen før og dagen etter kamp. I tillegg har klubber fått beskjed om å begrense øvelser i øktene som involverer hodestøt. Det skriver BBC.

  De nye retningslinjene kommer etter at Glasgow universitet publiserte sin undersøkelse som viste at tidligere fotballspillere har en tre og en halv større sjanse for å dø av hjernesykdom. Ekspertene mener det har en sammenheng med heading.

  Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Uruguay snublet etter flere stolpetreff

  Uruguay klarte ikke å senke Heung-min Sons Sør-Korea, men de var ekstremt nære i et målløst oppgjør.

  For i andre omgang stanget Diego Godin en godt slått ball mot mål, men ballen traff stolpen i stedet.

  Det var ikke eneste stolptreff i kampen. For på tampen banket Real Madrid-stjerne Federico Valverde til, men også den traff metallet.

  Liverpool-profil Darwin Núñez var også nære på ved et par anledninger.

  Dermed deler lagene poengene i deres åpningskamp i VM.

  Resultatet kan være god hjelp for Cristiano Ronaldos Portugal, som møter Ghana i gruppe H torsdag.

  Dette er fjerde kamp i VM som ender 0-0. Til sammenligning endte kun én kamp 0-0 i VM i Russland i 2018.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League