NRK Meny
Normal

Fotballkjærestens tips ble avgjørende

ULLEVAAL (NRK.no): Melissa Wiik (28) strålte som en sol etter å ha avgjort cupfinalen for Stabæk. Etter kampen avslørte hun at målet kom som resultat av et tips fra fotballkjæresten Peter Kovacs (35).

Melissa Wiik og Peter Kovacs

Melissa Wiik og Peter Kovacs feiret Stabæk-spissens cupmesterskap med et kyss foran pressen.

Foto: NRK

Fyldig kampreferat: Avaldsnes - Stabæk 0-1

– Jeg fikk noen tips og velvalgte ord fra Peter før kampen. Jeg skal ikke si hva det var, men det var faktisk avgjørende, sier Melissa Wiik til NRK.no etter kampen.

Melissa Wiik

Melissa Wiik jublet sammen med lagvenninnene etter cupfinalens eneste scoring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

En liten time er gått siden den sprudlende Slemmestad-jenta avgjorde cupfinalen til Stabæks fordel. Dermed sikret bærumklubben seg «The Double» i år, altså gull både i serien og i cupen.

– Ba meg holde meg i feltet

I pressesonen etter kampen fikk målscorer Wiik øye på fotballkjæresten Kovacs i kulissene. De to gikk ikke av veien for et ordentlig kyss foran pressen.

Etter å ha blitt overtalt av NRKs reporter, svarer Wiik likevel på hva de velvalgte ordene fra Strømsgodset-spissen innebar.

– Han ba meg holde meg inne i feltet. For ofte har jeg en tendens til å gå litt for mye utenfor. Og det var akkurat det som skjedde på scoringen. Jeg holdt meg inne i feltet, og fikk stå helt alene på bakerste stolpe, sier Wiik - og kikker opp på sin store kjærlighet.

Melissa Wiik scoret kampens eneste mål etter drøye 30 minutter. Wiik løp seg fri på bakerste stolpe og stanget Stabæk i ledelsen etter et innlegg fra høyrekanten.

– Peters spesialitet er jo å score på hodet, så jeg har lært litt av han, smiler Wiik.

Får beholde pokalen

Wiik ble dermed matchvinner - noe hun også ble da Stabæk ble seriemester tidligere i høst.

– «The double» er en ting, men vi har vunnet cupen tre år på rad. Det betyr at vi får beholde pokalen. Det føles veldig fortjent. Vi er et kjempegodt lag - det er en drøm å spille på dette laget, sier Wiik.

Nå venter det kaker, champagne og festing til langt på natt for de nybakte cupmesterne.

– Det blir kos. Vi skal vinne festen også, sier Wiik om seiersfesten.

VIDEO: Her avgjør Melissa Wiik cupfinalen for Stabæk

(artikkelen fortsetter under videoen)

Melissa Wiik header Stabæk i ledelsen mot Avaldsnes.

VIDEO: Stabæk i ledelsen i cupfinalen

Avaldsnes-trener går av

Etter 1-0-tapet var Avaldsnes-trener Roar Wold meget skuffet. I pressesonen etter kampen varslet han at han gir seg som fotballtrener.

Ifølge Wold ligger det familiære årsaker til at han takker for seg, melder Karmøynytt.

– Det er ltit vemodig akkurat nå. Vi har gjort en strålende prestasjon og rystet Stabæk i dag. Jeg er veldig fornøyd med spillet. Det er bare synd at vi ikke klarer å sette sjansene, sier Wold.

– Jeg har familie som bor langt unna, og jeg har barn som har vært tydelige på at nok er nok, forklarer Wold om bakgrunnen for avgangen.

Fotballnyheter