NRK Meny
Normal

Marcus & Martinus-filmen til nesten alle norske kinoer

Dokumentaren om Marcus & Martinus setter bookingrekorder med over 99 prosent kinodekning i Norge.

Daniel Fahre regisserer filmen om Marcus & Martinus

REKORD: Dokumentaren setter kino-rekord.

Foto: Privat

209 norske kinoer har til nå booket «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen», som har vanlig kinopremiere 20. januar. Dokumentarfilmen om de to ungdomsidolene fra Trofors, som nå har solgt ut sin første arenaturne i Skandinavia, er også filmdebuten til regissør Daniel Fahre.

Skiensmannen begynte å følge Marcus og Martinus Gunnarsen før de platedebuterte, og satt på 300 timer med råfilm i nær sagt alle tenkelige situasjoner, noe som ga manusforfatter Linn-Jeanette Kyed det hun kaller et unikt materiale. Hun valgte å gjøre filmen til en dannelseshistorie, der tvillingene følges fra de er 12 til de er 15 år.

Les også:

Populær i hele Skandinavia

Ifølge Norsk Filmdistribusjon mangler tre kinoer her hjemme, men distributøren av poptvillingdokumentaren regner med at de kommer etter hvert, de også.

– At vi kommer til å sette ny rekord for en dokumentar premierehelgen, tror jeg at vi allerede nå kan si, heter det fra Norsk Filmdistribusjons Jarle Namtvedt.

I Sverige har «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen» også premiere fredag, og der har man passert 240 premieresteder. Også i Danmark, der premieren går 26. januar, og i Finland, hvor fansen må vente til 27. januar, er interessen stor.

(NTB)

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

 • Grenland Havn vil kjøpe hytter

  Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.