NRK Meny
Normal

Marcus & Martinus-filmen til nesten alle norske kinoer

Dokumentaren om Marcus & Martinus setter bookingrekorder med over 99 prosent kinodekning i Norge.

Daniel Fahre regisserer filmen om Marcus & Martinus

REKORD: Dokumentaren setter kino-rekord.

Foto: Privat

209 norske kinoer har til nå booket «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen», som har vanlig kinopremiere 20. januar. Dokumentarfilmen om de to ungdomsidolene fra Trofors, som nå har solgt ut sin første arenaturne i Skandinavia, er også filmdebuten til regissør Daniel Fahre.

Skiensmannen begynte å følge Marcus og Martinus Gunnarsen før de platedebuterte, og satt på 300 timer med råfilm i nær sagt alle tenkelige situasjoner, noe som ga manusforfatter Linn-Jeanette Kyed det hun kaller et unikt materiale. Hun valgte å gjøre filmen til en dannelseshistorie, der tvillingene følges fra de er 12 til de er 15 år.

Les også:

Populær i hele Skandinavia

Ifølge Norsk Filmdistribusjon mangler tre kinoer her hjemme, men distributøren av poptvillingdokumentaren regner med at de kommer etter hvert, de også.

– At vi kommer til å sette ny rekord for en dokumentar premierehelgen, tror jeg at vi allerede nå kan si, heter det fra Norsk Filmdistribusjons Jarle Namtvedt.

I Sverige har «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen» også premiere fredag, og der har man passert 240 premieresteder. Også i Danmark, der premieren går 26. januar, og i Finland, hvor fansen må vente til 27. januar, er interessen stor.

(NTB)

 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  vogntog sperrer e134 Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.