NRK Meny
Normal

– De sprer seg raskere enn omgangssyke

Kjendisene strømmer til for å se dokumentaren om Marcus og Martinus

Kjendiser på den røde løperen for å se dokumentaren om Marcus og Martinus

Ylvis-Calle, Atle Pettersen og Stian Blipp var noen av dem som gikk ned den røde løperen lørdag for å få meg seg premieren på dokumentarfilmen om tenåringsidolene Marcus og Martinus.

Foto: Silje Rønning Kampesæter

Politiet har sperret av gatene og gjerder er satt opp for å holde fansen – som allerede har ventet i flere timer – på avstand.

Det er duket for filmpremiere på Colosseum. Filmens som skal vises er dokumentaren om tvillingene Marcus og Martinus. To 14 år gamle gutter som har tatt Norge med storm med musikken sin de siste årene.

Først ned den røde løperen var brødrene, ifølge av mor, far og lillesøster. Regissør Daniel Fahre var også med.

Det skortet ikke på jubelskrik da tvillingene gikk ned rød løper før premiéren på egen film.

Se fansens reaksjon da tvillingidolene gikk ned den røde løperen.

Hva tror du folk blir mest overrasket over med filmen?

– Jeg tror de blir overrasket over hvor tett på guttene man kommer. At man føler man blir enda bedre kjent med de enn det man har til nå, sier Fahre fra produksjonsselskapet Fenomen TV film & Scene.

– Vil ta over Europa

Fansen hadde møtt opp, men det hadde også flere andre kjente ansikt. Stian Blipp, en norsk danser, komiker, programleder og musiker, var en av dem.

- De kommer til å ta over Europa! Sier Blipp

– Jeg tror det blir en veldig fin film. Så jeg håper den blir like fin som den er kul. At den ikke bare blir kul, sier Stian Blipp

– Hvor langt tror du gutta kan nå?

– De sprer seg raskere enn omgangssyke, så de kommer til å ta over Europa til slutt – definitivt, fortsetter Blipp, som mener 14-åringene er de eneste virkelige superstjernene i Norge.

– Bare se på dette her. Det er ingen andre som får dette her, sier han.

Skyhøye forventninger

Sammen med Blipp, er også vokalist, låtskriver og programleder Atle Pettersen.

– Jeg gleder meg til å se hele reisen deres på film. Det er veldig rått å se hvor langt de har kommet og hva de har oppnådd, sier Atle Pettersen.

- Det er rått å se hvor langt de er kommet, sier Pettersen

Komiker og skuespiller Carl Fredrik «Calle» Hellevang Larsen har også møtt opp. Han er mest kjent fra TV-programmet «I kveld med Ylvis» og humortrioen Raske Menn. I dag har han med seg datteren og niesen.

Hva slags forventninger har dere til filmen?

– Skyhøye forventninger. Jeg føler at alt de tar i blir til gull og det forventer jeg nå også, forteller han.

Kulturstrøm

  • Flere priser til dokumentarfilm

    Den norske dokumentaristen Deeyah Khan vant en spesialpris under TV-festivalen i Monte Carlo. Filmen «White Right: Meeting the Enemy» vant PeaceJam Special Jury Prize, som ble delt ut under TV-festivalen 19. juni. Fra i år av er Khan et av de ti faste medlemmene i Norsk kulturråd, og tidligere i år ble hun tildelt en æresgrad fra til prestisjetunge, amerikanske Emerson College i Boston. Du kan se filmen her:

    Norsk/britisk dokumentar fra 2017. Siden hun var seks, har Deeyah ventet på den tolerante verdenen faren lovte henne. Nå drar hun til USA for å møte mennesker på ytterste høyre fløy ansikt til ansikt. Regi: Deeyah Khan.