NRK Meny
Normal

Løkslid: – Jeg er skuffet over at det ikke blir samarbeid

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over at Buskerud ikke ønsker et regionsamarbeid med Telemark, men heller ser mot Akershus og Østfold.

Sven Tore Løkslid

SKUFFET: Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid sier han er skuffet over at det nå ikke blir noe samarbeid.

Foto: Roald Marker / NRK

Det var under et møte i Kongsberg torsdag at Buskerud valgte å trekke seg fra regionsamarbeidet mellom Telemark, Buskerud og Vestfold.

– Buskerud ønsker å fortsette en god dialog med Vestfold om en mulig felles region. Det betyr at vi ikke ser det som naturlig å ha med Telemark videre i denne prosessen. Samtidig har vi samtaler med Akershus og Østfold, og vil ha et felles fylkesutvalg med de to fylkene i slutten av neste uke, sier fylkesordfører i Buskerud, Roger Rydberg.

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over beslutningen.

Vi må jo bare erkjenne at tiden med tvangsekteskap er forbi. Jeg er litt skuffet over det, fordi for Telemark sin del har jeg veldig tro på Bu-Te-Ve og mener vi har mye til felles med dem. Likevel må vi leke med mennesker som har lyst til å leke med oss, så vi må bare ta Buskerud sitt tydelige signal til etterretning, sier han til NRK.

Les også:

Greit med en avklaring

Rune Hogsnes

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes sier de allerede vil snakke med både Telemark og Buskerud før sommeren.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes, sier at en sammenslåing mellom regionene nå trolig ikke vil skje men synes det var greit å få en avklaring.

– Det verste som kan skje er å bli stående i stampe. Nå ligger veien åpen i flere retninger, og det er det vi må ha fokus på nå.

Hogsnes sier Vestfold nå ser både sørover og nordover.

– Vi har allerede avtalt møte med både Telemark og Buskerud for nærmere samtaler før sommeren. Dette er en sak vi kommer til å ta opp i fylkestinget førstkommende torsdag. Samtidig er jeg skuffet. Bu-Te-Ve har vært det vi har jobbet for, men når en av partene ikke ønsker dette, må vi bare innse at sånn er det.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.