NRK Meny
Normal

Løkslid: – Jeg er skuffet over at det ikke blir samarbeid

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over at Buskerud ikke ønsker et regionsamarbeid med Telemark, men heller ser mot Akershus og Østfold.

Sven Tore Løkslid

SKUFFET: Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid sier han er skuffet over at det nå ikke blir noe samarbeid.

Foto: Roald Marker / NRK

Det var under et møte i Kongsberg torsdag at Buskerud valgte å trekke seg fra regionsamarbeidet mellom Telemark, Buskerud og Vestfold.

– Buskerud ønsker å fortsette en god dialog med Vestfold om en mulig felles region. Det betyr at vi ikke ser det som naturlig å ha med Telemark videre i denne prosessen. Samtidig har vi samtaler med Akershus og Østfold, og vil ha et felles fylkesutvalg med de to fylkene i slutten av neste uke, sier fylkesordfører i Buskerud, Roger Rydberg.

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over beslutningen.

Vi må jo bare erkjenne at tiden med tvangsekteskap er forbi. Jeg er litt skuffet over det, fordi for Telemark sin del har jeg veldig tro på Bu-Te-Ve og mener vi har mye til felles med dem. Likevel må vi leke med mennesker som har lyst til å leke med oss, så vi må bare ta Buskerud sitt tydelige signal til etterretning, sier han til NRK.

Les også:

Greit med en avklaring

Rune Hogsnes

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes sier de allerede vil snakke med både Telemark og Buskerud før sommeren.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes, sier at en sammenslåing mellom regionene nå trolig ikke vil skje men synes det var greit å få en avklaring.

– Det verste som kan skje er å bli stående i stampe. Nå ligger veien åpen i flere retninger, og det er det vi må ha fokus på nå.

Hogsnes sier Vestfold nå ser både sørover og nordover.

– Vi har allerede avtalt møte med både Telemark og Buskerud for nærmere samtaler før sommeren. Dette er en sak vi kommer til å ta opp i fylkestinget førstkommende torsdag. Samtidig er jeg skuffet. Bu-Te-Ve har vært det vi har jobbet for, men når en av partene ikke ønsker dette, må vi bare innse at sånn er det.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK