NRK Meny
Normal

Løkslid: – Jeg er skuffet over at det ikke blir samarbeid

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over at Buskerud ikke ønsker et regionsamarbeid med Telemark, men heller ser mot Akershus og Østfold.

Sven Tore Løkslid

SKUFFET: Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid sier han er skuffet over at det nå ikke blir noe samarbeid.

Foto: Roald Marker / NRK

Det var under et møte i Kongsberg torsdag at Buskerud valgte å trekke seg fra regionsamarbeidet mellom Telemark, Buskerud og Vestfold.

– Buskerud ønsker å fortsette en god dialog med Vestfold om en mulig felles region. Det betyr at vi ikke ser det som naturlig å ha med Telemark videre i denne prosessen. Samtidig har vi samtaler med Akershus og Østfold, og vil ha et felles fylkesutvalg med de to fylkene i slutten av neste uke, sier fylkesordfører i Buskerud, Roger Rydberg.

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid er skuffet over beslutningen.

Vi må jo bare erkjenne at tiden med tvangsekteskap er forbi. Jeg er litt skuffet over det, fordi for Telemark sin del har jeg veldig tro på Bu-Te-Ve og mener vi har mye til felles med dem. Likevel må vi leke med mennesker som har lyst til å leke med oss, så vi må bare ta Buskerud sitt tydelige signal til etterretning, sier han til NRK.

Les også:

Greit med en avklaring

Rune Hogsnes

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes sier de allerede vil snakke med både Telemark og Buskerud før sommeren.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Fylkesordfører i Vestfold, Rune Hogsnes, sier at en sammenslåing mellom regionene nå trolig ikke vil skje men synes det var greit å få en avklaring.

– Det verste som kan skje er å bli stående i stampe. Nå ligger veien åpen i flere retninger, og det er det vi må ha fokus på nå.

Hogsnes sier Vestfold nå ser både sørover og nordover.

– Vi har allerede avtalt møte med både Telemark og Buskerud for nærmere samtaler før sommeren. Dette er en sak vi kommer til å ta opp i fylkestinget førstkommende torsdag. Samtidig er jeg skuffet. Bu-Te-Ve har vært det vi har jobbet for, men når en av partene ikke ønsker dette, må vi bare innse at sånn er det.

 • Gjennomslag i Bambletunnelen

  Klokka ni i føremiddag fyrte Nye Vegar av siste salve i Bambletunnelen – og det tyder at det er gjennomslag. Dette er ein milepæl for arbeidet med nye E18, seier utbyggingssjef Ruth Haug i Nye Vegar.

  Gjennomslag i Bambletunnelen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Telemark Senterparti veks

  Telemark Senterparti auka medlemstalet til 845 medlemer i fjor. Det er femte året på rad at Telemark Senterparti aukar medlemstalet, opplyser fylkespartiet. Auken er størst i Vinje, der kommunepartiet fekk 23 nye medlemer.

 • Tok førarkortet frå 29-åring

  Politiet i Skien har teke førarkortet frå ein 29 år gamal mann frå Agder. 29-åringen køyrde bil i Skien sentrum utan å ha skrapa vindauga for snø og is. I fylgje politiet var det isfrie holet i frontruta på storleik med ei handflate.

 • Skagerak ber om hjelp

  Skagerak Energi brukar helikopter for å kartlegge feil på høgspentnettet etter snøfallet i går. Samstundes oppmodar selskapet kundar med feil på lågspentnettet om å melde frå, slik at selskapet også kan rette desse feila. Klokka 11 i dag hadde selskapet registrert 250 feil i Skien og Siljan.