Innrømmer at han oppsøkte avdøde

Harstad-mannen som er siktet for å ha drept sin tidligere kone på Notodden, har fortalt til politiet at det oppstod en situasjon mellom dem som førte til at hun døde.

Dødsfall på Notodden
Foto: Tom Ole Buaas / NRK

I avhør hos politiet har 53-åringen forklart at han var i Notodden da den 38 år gamle kvinnen døde. Han har innrømmet at han oppsøkte kvinnen og at det oppstod en situasjon mellom dem som førte til at hun døde. Hva slags situasjon ønsker verken politiet eller mannens advokat å si noe om.

Etterlyst bil etter drapet på kvinne på Notodden

Politiet etterlyser tips om observasjoner av denne bilen, en VW Sharan.

Foto: Politiet

Etterlyser bil

Mannen er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Politiet vil fortsatt ikke gå ut med hva som var dødsårsaken for kvinnen, som tidligere har bodd sammen med den siktede og har et barn med ham. Det gjenstår ifølge politiet mye etterforskning og flere avhør av siktede.

Politiet ønsker derfor tips om en sølvfarget VW Sharan på Notodden eller i nærområdet i tidsrommet lørdag 7. april til søndag kveld. Politiet ønsker også å komme i kontakt med bilister eller motorsyklister som har filmet møtende trafikk på E134 og E18 på strekningen mellom Notodden og Oslo. Dette gjelder i tidsrommet lørdag 7. april fra kl. 13 til søndag kveld kl. 22.

Kvinne funnet død på Notodden

Politiet betegnet først dødsfallet som mistenkelig, men pågrep siktede etter at kvinnen var blitt obdusert.

Foto: Theo Aasland Valen

Var redd for eksmannen

Politiet melder i kveld om at navnet på kvinnen som er drept vil bli frigitt i morgen. Den døde kvinnen og hennes eksmann bodde i Troms før kvinnen flyttet til Notodden. I 2016 anmeldte hun sin daværende ektemann for vold. Saken ble etterforsket, men til slutt henlagt av politiet. Ifølge politiet har kvinnen tidligere gitt uttrykk for at hun var redd for eksmannen sin.

I mars i år møtte de i retten i en barnefordelingssak. Kvinnen fikk aleneomsorg for barnet, mens hennes eksmann fikk samvær et visst antall dager i året.

Mannens advokat, Tom Ovesen, ønsker ikke å si noe om hva som har blitt sagt i avhørene, og han har ingen kommentar til de opplysningene som politiet nå går ut med.