NRK Meny
Normal

Høgskolefusjonen: Det blir ikke færre studiesteder

PORSGRUNN (NRK): Fra 2016 skal den nye høgskolen fra Vinje til Ringerike hete Høgskolen i Sørøst-Norge. Men ambisjonen for høgskolene i Telemark, Vestfold og Buskerud er å bli universitet.

Høgskolen i Telemark

FUSJONERER: Ved årsskiftet blir høgskolene i Telemark, Vestfold og Buskerud ett og skal hete Høgskolen i Sørøst-Norge.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Vi kommer ikke til å redusere antall studiesteder, men vi kommer til å slanke administrasjonen.

Det sier en utvalgt gruppe som nå er i gang med å forberede Høgskolen i Sørøst-Norge. Samtidig som det forberedes et nytt studieår, pågår sammenslåingsplanene for høgskolene i Telemark, Vestfold og Buskerud.

– Dette er en regon som vil samarbeide, sier Rune Nilsen, midlertidig styreleder for interimsstyret.

Høgskolefusjon Telemark, Buskerud og Vestfold

Rektorene Kristian Bogen og Petter Aasen, og styreleder Rune Nilsen var før helga samlet i Porsgrunn for å snakke om framtida for de fusjonerte høgskolene i Buskerud, Vestfold og Telemark.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Den nye strukturen skal være klar ved årsskiftet, og det er noen utfordringer, forteller rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

– Den største utfordringen framover er å finne en god modell som syr den nye høgskolen sammen så raskt som mulig.

Ambisjoner om universitet

Parallelt jobbes det med planene om å bli universitet. Prosjektet kalles universitets- og fusjonsprosjektet.

– Det jobbes nå med en søknad om å bli akkreditert som universitet, og håpet er at søknaden blir sendt inn slik at vi får en avgjørelse i løpet av 2016, sier Aasen.

Til tross for at det er to store institusjoner som skal sys sammen og fungere sammen på kort tid, er rektor Kristian Bogen ved Høgskolen i Telemark opptatt av at studentene ikke skal merkes at det jobbes i kulissene.

Samtidig har vi full drift og tidenes opptak denne høsten, og alle studentene som begynner denne høsten ved høgskolene i Telemark, Vestfold og Buskerud skal ikke merke noe av dette arbeidet.

Blir kutt i administrasjonen

Hvor mye som skal kuttes i administrasjonen ønsker de ikke å komme inn på.

– Innen høyere utdanning har vi store administrative systemer, og over tid så vil vi kunne spare noen ressurser på at vi er større, sier Aasen.

Les også:

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.