NRK Meny
Normal

Drapssiktet erkjenner de faktiske forholdene

Kvinnen som er siktet for å ha tatt livet av John Gerhard Steen (71) i Langesund, erkjenner de faktiske forholdene, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

John Gerhard Steen

Den kjente kulturpersonligeheten John Gerhard Steen ble funnet død tirsdag kveld.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Det sier politiinspektør og påtaleansvarlig Eva Sjøholt-Sandvik til NRK.no.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om hva hun faktisk har erkjent, eller gå mer inn i dette nå, sier Sandvik.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, men politiet håper å motta den i løpet av dagen.

Kvinnen vil bli fremstilt for varetekstfengsling klokken 12 i dag. Politiet har begjært fire uker varetekt med brev- og besøkskontroll. Fengslingsmøtet vil bli holdt for
lukkede dører.

– Grunnlaget for beslutningen er hensyn til mulig bevisforspillelse, sier politiinspektøren.

Drap i Langesund

Det var i denne omsorgsboligen kvinne ble pågrepet.

Foto: Jonas Rydèn

Åtte vitner avhørt

Det foregår fremdeles tekniske og taktiske undersøkelser på stedet opplyser politiet.

– Åtte vitner er avhørt, men av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke si hva de har fortalt, sier Sjøholt-Sandvik.

I ettertid ble det kjent at 71-åringen hadde bedt om at kvinnen ble ilagt
forbud mot å besøke ham.Politiet kan hittil ikke kommentere hvorfor besøksforbudet ikke ble iverksatt eller hvorvidt det var rus involvert i tirsdagens hendelse.

Forsvarer Ranveig Sem har ingen ytterligere kommentarer utenom at den siktede kvinnen har hatt et kort avhør med politiet.

Det var tirsdag kveld at politiet rykket ut til en leilighet i Langesund. Der ble nå avdøde, John Gerhard Steen funnet livløs. Det ble satt i gang gjenopplivningsforsøk, men livet til den kjente kulturpersonligheten sto ikke til å redde.

Kort tid etter ble Steens tidligere kjæreste og samboer, en 44 år gammel kvinne, pågrepet og siktet for forsettlig drap.

NRK.no oppdaterer saken.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.

 • Hytteslagsmål

  Politiet reiste i går kveld til eit slagsmål i Haukeligrend. Ein person hadde slått seg vrang, mannen var berusa. Gjerningsmannen fekk sjølv nokre skadar, og vart fyrst sjekka av helsepersonell, før han vart han sendt vidare til Sjukehuset Telemark.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.