Etterforsker politiet i forbindelse med drap

Spesialenheten for politisaker har satt i gang etterforskning av politiet i Telemark, i forbindelse med drapet på John Gerhard Steen (71) i Langesund.

Boligen til Steen

John Gerhard Steen ble drept i sin bolig i Langesund

Foto: Jonas Rydèn / NRK

Etterforskningsleder i spesialenheten, Knut Wold, bekrefter at de nå er i gang med den praktiske etterforskninga.

– Vi har kommet fram til at denne saken bør etterforskes og vil derfor gjennomføre flere avhør i tida framover, sier Wold til NRK.

Ba om besøksforbud

Det er familiens bistandsadvokat, Vibeke Hein Bæra, som har levert anmeldelsen av politiet til spesialenheten for politisaker. Familien reagerer på at politiet ikke tok stilling til besøksforbud overfor den nå drapsdømte kvinnen.

Vibeke Hein Bæra

Vibeke Hein Bæra anmeldte politiet i Telemark.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Et besøksforbud er et hjelpemiddel for parter som ellers har vanskeligheter for å la være å oppsøke hverandre. John Gerhard Steen var utsatt for mye vold fra kvinnen og det var politiet veldig godt kjent med, sa Hein Bæra i forbindelse med anmeldelsen.

Allerede i fjor sommer ble anmeldelsen sendt inn til spesialenheten. Likevel er det først nå at etterforskningen er i gang for fullt.

Erkjente drap

Knut Wold

Knut Wold sier spesialenheten har prioritert andre saker fram til nå.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK
Politimeister Rita Kilvær, Telemark Politidistrikt

Rita Kilvær er politimester i Telemark.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi har prioritert andre saker fram til nå, sier Knut Wold i spesialenheten. Siden anmeldelsen kom inn har saken blitt belyst i rettssalen.

Nylig ble kvinnen, som var John Gerhard Steens tidligere samboer, dømt til tvungent psykisk helsevern i Nedre Telemark tingrett. Bak lukkede dører erkjente hun at hun drepte John Gerhard Steen i boligen hans i Langesund.

Politimester i Telemark, Rita Kilvær, vil ikke kommentere om politiet burde gjort en bedre jobb før drapet skjedde.

– Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken mens etterforskningen pågår. Jeg synes uansett at det er bra at vi har en ordning der spesialenheten etterforsker slike saker, sier hun til NRK.