Den drapssiktede kvinnen skulle hatt besøksforbud

Avdøde John Gerhard Steen anmeldte sin ekssamboer, som nå er drapssiktet, fire ganger for vold. Politiet har onsdag avhørt den siktede kvinnen og flere vitner.

Drap i Langesund

Det var i denne kommunale omsorgsboligen som John Gerhard Steen ble drept tirsdag kveld.

Foto: Jonas Rydèn / NRK

– Tre av disse sakene er henlagt fordi det har vært tvil om siktede var tilregnelig på handlingstidspunktene, sier visepolitimester Odd Skei Kostveit i Telemark politidistrikt.

Det siste forholdet ble anmeldt 6. november 2013, og det ble tatt et oppfølgningsavhør den 19. desember 2013.

– Han ba om at det ble utferdiget besøksforbud overfor siktede. Vi undersøker nå hvorfor hun ikke ble ilagt besøksforbud, sier Kostveit.

John Gerhard Steen

Kulturpersonligheten John Gerhard Steen ble 71 år gammel.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Ble avhørt onsdag

Det var tirsdag kveld at den 71 år gamle John Gerhard Steen ble drept i en kommunal omsorgsbolig i Langesund. Hans 40 år gamle ekssamboer ble pågrepet og er siktet for drapet.

– Siktede og avdøde har vært samboere i flere år, men bodde nå hver for seg, sier Kostveit.

Siktede har vært framstilt for lege onsdag, og vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag med begjæring om fire uker varetekt med brev- og besøkskontroll.

Politiet har også i løpet av onsdagen avhørt den siktede, så vel som flere vitner, og gjort tekniske undersøkelser på åstedet. Avdøde Steen er sendt til obduksjon, og svaret på den foreløpige obduksjonsrapporten kommer trolig torsdag.

– Vi vil ikke kommentere hva som har kommet ut av avhørene i dag, av hensyn til etterforskningen, sier politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik til NRK onsdag kveld.