Bråthens familie vil ha erstatning

AGDER LAGMANNSRETT (NRK): Familien til Linn Madelen Bråthen ønsker erstatning fra den tidligere politimannen, men Høyesterett har begrenset kravet.

Sigurd Klomsæt

Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt får ikke lov til å be om erstatning for drap, men må forholde seg til tiltalen mot den tidligere politimannen.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Ankesaken i Agder lagmannsrett har startet med en svært aktiv bistandsadvokat Sigurd Klomsæt. Før saken startet, varslet han at han ville prosedere på erstatning som om det dreide seg om en drapssak.

Avvist av Høyesterett

Dette har både aktor og Agder lagmannsrett ment at det ikke er anledning til. Dette ble også avvist av Høyesterett, under første dag i retten.

Den tidligere politimannen er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand. Hun døde etter å ha falt over 40 meter fra broa mellom Stathelle og Brevik i Telemark, 3. august 2013.

Bakgrunn: Hendelsen på Breviksbrua

– Aktor tar feil

Bistandsadvokat Klomsæt sier han vil redusere kravet fra familien og tilpasse det til tiltalen, men vil fortsatt kreve erstatning etter dødsfallet.

– Nå vil jeg være aktiv i utspørringen av de ulike vitnene, så vil jeg ha en selvstendig prosedyre over erstatning, siste rettsdag.

– Aktor sier at loven ikke gir noen anledning til å be om erstatning nå. Hva sier du til det?

– At aktor tar feil.

– Tilbake til det normale

Forsvarer Arne Lie, sier han var forberedt på et krav om erstatning. Han er glad for Høyesteretts avgjørelse.

– Det er ikke unaturlig at det fremmes erstatningskrav i denne typen saker, men det som har vært spesielt her, er at det har vært antydet at erstatningskravet skulle bygge på noe annet enn det tiltalen gjelder. Det har lagmannsretten, med støtte av Høyesterett sagt at ikke er mulig, så da er vi tilbake til det normale, sier Lie.

NRK.no følger ankesaken i Agder lagmannsrett

Ankesaken mot tiltalt eks-politimann i gang