Hopp til innhold

Klomsæt: – Kunne hun ha hoppet i denne kjolen?

AGDER LAGMANNSRETT (NRK): Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt tok med en kjole til lagmannsretten, onsdag. Han mener denne viser at det var vanskelig for Linn Madelen Bråthen å klatre over rekkverket på Breviksbrua mens hun hadde den på seg.

Sigurd Klomsæt

Bistandsadvokat mener en tilsvarende kjole som Linn Madelen Bråthen hadde på seg den natten hun omkom, svekker tiltaltes forklaring.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Tiltalte har forklart at Bråthen klatret over gjerdet på Breviksbrua etter at han snudde seg bort for å gå fra henne. Han sier at han ikke hadde mulighet til å kunne stanse henne fra å hoppe fra brua.

Tidligere har aktoratet stilt spørsmål til tiltalte om helsetilstanden til Linn Madelen Bråthen. Klomsæt har beskrevet henne som minst 40 kilo overvektig og med dårlige ankler.

Tiltalte svarte at han ikke la merke til at hun hadde noen problemer med å gå, under turen deres til Breviksbrua den aktuelle natten.

BAKGRUNN: Hendelsen på Breviksbrua

Advarte mot å ha kontakt

Politimannen Morten Andersen vitnet om at han tidligere hadde vært i kontakt med Linn Madelen Bråthen mens han jobbet som politimann ved lensmannskontoret i Bamble.

Han sier at han også hentet Bråthen fra Breviksbrua ved en anledning, fordi hun hadde sagt at hun skulle hoppe fra brua.

Andersen jobbet tett sammen med tiltalte i en periode. Han beskriver ham som en god politimann. Han forklarte imidlertid at han reagerte på at tiltalte hadde kontakt med Bråthen. Han sier han sa det til tiltalte, og mente at det var uklokt på grunn av hennes bakgrunn med påstander mot politifolk om seksuelle tilnærmelser og selvmordsforsøk.

NRK.no følger ankesaken i Agder lagmannsrett.