Eks-politimann: – Hadde vært lettere å forklare om vi hadde hatt et forhold

AGDER LAGMANNSRETT (NRK): Da den tidligere politimannen forklarte seg for aktor, holdt han fast på tidligere forklaring om at han ikke har hatt noe seksuelt forhold til Linn Madelen Bråthen. Han var svært engasjert da han gav sin versjon av hendelsene omkring Bråthens dødsfall.

Aktor og politietterforsker

Aktor Kjetil Omholt og etterforskningsleder Sigbjørn Fevang. Aktor spurte ut tiltalte om forholdet mellom tiltalte og avdøde Linn Madelen Bråthen

Foto: Roald Marker / NRK

Han sier chatte-meldingene som politiet fant, hadde et seksuelt innhold. Dette forklarer han med at hun hadde behov for å blåse ut. Han sier han visste at Linn Madelen Bråthen hadde psykiske problemer, og at hun hadde behov for oppmerksomhet.

– Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde et forhold til Linn, da ville det vært lettere for meg å forklare meg, sa tiltalte til aktor.

Han sa at siden han var politimann, skjønte han at politiet kom til å finne loggene og at han nå ble flau av å lese det som står i dem.

Linn Madelen Bråthen døde etter å ha falt over 40 meter fra broa mellom Stathelle og Brevik i Telemark, 3. august 2013.

Bakgrunn: Hendelsen på Breviksbrua

Aktor og politietterforsker

Aktor Kjetil Omholt og etterforskningsleder Sigbjørn Fevang. Aktor spurte ut tiltalte om forholdet mellom tiltalte og avdøde Linn Madelen Bråthen

Foto: Roald Marker / NRK

Ble for detaljert- måtte stoppes

Den tidligere politimannen hadde et sterkt behov for å tilbakevise påstander som kom fram i tingretten.

Han mener helseopplysningene fra psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Telemark viser at Bråthen hadde en historie som forklarer at hun hadde fortalt venninner at hun hadde et forhold til tiltalte.

Dommer Erik Holth måtte flere ganger stoppe tiltalte i sin forklaring, fordi han mente han ble for detaljert. Han fikk beskjed om å komme tilbake til detaljene i senere forklaringer.

Han mener det er god grunn til å tvile på det venninner og familie har fortalt om forholdet mellom Linn Madelen Bråthen og tiltalte.

Skiftet advokat

Politiet hadde først siktet den tidligere politimannen som er tiltalt, for forsettlig drap. Riksadvokaten mente bevisene ikke holdt, og at han måtte siktes for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand. Mannen ble dømt til tre års fengsel i Nedre Telemark tingrett, i september i fjor.

Linn Madelen Bråthens familie har denne gangen fått inn den profilerte advokaten Sigurd Klomsæt som bistandsadvokat. Familien har tidligere uttalt at de ønsker at behandlingen i retten skal munne ut i en ny tiltale som åpner for at politimannen var skyld i hennes død.

NRK.no følger ankesaken i Agder lagmannsrett.