NRK Meny
Normal

Datoen for bompengeinnkrevinga er klar

Bompengeselskapet og Statens vegvesen er enige om datoen for når du og jeg må begynne å betale bompenger i Grenland.

Bompenger

SNART I GANG: Fra 1. oktober blir bompenger en del av månedsbudsjettet for mange bilister i Grenland.

Foto: Knut Opeide

– Vi starter opp innkrevinga 1. oktober, sier administrerende direktør Nils Christian Helgesen i Vegfinans AS til NRK.

Vedtaket om start 1. oktober forutsetter at alle 13 automatiske bomstasjoner er installert og kontrollert i god tid før denne datoen.

Kun én retning

Infoheftet til Bypakke Grenland

Totalt skal det investeres 2,67 milliarder kroner i Bypakke Grenland.

Foto: Telemark fylkeskommune

Det kommer altså 13 nye bomstasjoner i Grenland, men det blir innkreving av bompenger kun i én retning. Bomstasjonene vil være helautomatiske, noe som betyr at du ikke trenger å stoppe bilen, eller ha penger for hånden.

Den ordinære taksten er ikke endelig vedtatt, men vil mest sannsynlig være på 15 kroner utenom rushtid for lette kjøretøy, og 30 kroner for tunge kjøretøy. I rushtiden vil prisen være på 21 kroner for lette kjøretøy og 42 kroner for tunge kjøretøy.

Rushtiden er definert som kl. 07.00-09.00 og 15.00-17.00 mandag til fredag.

Du bør skaffe deg Autopass brikke. Dette er mest gunstig for deg som bilist med tanke på rabattordninger, og det gir lavere driftskostnader.

 • ALT om Bypakke Grenland finner du her

​Kan bestille brikke nå

Bomselskapet forteller at bilistene allerede nå kan registere seg på sidenes deres for å få tilsendt brikke.

– Hvis du har brikke får du 10 prosent etterskuddsrabatt, sier Nils Christian Helgesen i Vegfinans AS.

Den samme brikken kan brukes i bomstasjoner over hele landet. Har du en bompengebrikke fra før, kan denne også brukes i de nye bomringene i Grenland.

 • Ber kommuner bestille jodtabletter

  Et kriseutvalg mener faren for atomulykker har økt. Nå ber Helsedirektoratet alle kommuner skaffe seg et lager av jodtabletter. Ved radioaktivitet kan jod hindre kreft i skjoldbruskkjertelen hos barn og ungdom.

 • Gallefos er den nye brannsjefen

  Morten Meen Gallefos er tilbudt jobben som brannsjef for det nye sammenslåtte brannvesenet i Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Gallefos sier til PD at han er glad og ydmyk for tilbudet. Han fikk jobbtilbudet på mandag.

  Morten Meen Gallefos
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålerne av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.