NRK Meny
Normal

Bø: – Jeg elsker smøreteamet!

Johannes Thingnes Bø roser smøreteamet opp i skyene etter VM-gullet på dagens fellesstart.

Jubel

Johannes Thingnes Bø tok gull, og roser smøreteamet etter å ha blitt verdensmester. Ole Einar Bjørndalen tok bronse.

Foto: NRK

Og smøreteamet ledes av Tom Idar Haugen fra Drangedal.

Han tok over som smøresjef for skiskytterne før denne sesongen, en sesong hvor VM på hjemmebane i Holmenkollen var det definitive målet.

Les også: Thingnes Bø tok gull: – Å fytti grisen! Hva skjedde nå?!

– Sykt gode ski

Som fersk verdensmester jublet Thignes Bø hemningsløst etter målgang, før han ga klar beskjed til NRK sin reporter i intervjusonen:

Tom Idar Haugen

Tom Idar Haugen fra Drangedal er smøresjef for de norske skiskytterne. Han var nervøs før start på dagens løp, men får ros for å ha gjort en strålende jobb.

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

– Jeg hadde helt sykt gode ski! Jeg elsker smøreteamet, de har gjort en fantastisk jobb!

Nervøs smøresjef

Et NRK-team fulgte smøresjef Haugen under herrestafetten på lørdag. Han var åpenbart ukomfortabel, og synlig nervøs.

– Det verste er om skiene er så dårlige at vi ikke kan være med og sloss. Og man vet aldri før løpet er i gang, man kan teste så mye man vil, men konkurranse er konkurranse.

Også før dagens fellesstart var Tom Idag Haugen nervøs. På spørsmål om hvordan han kom til å ha det når startskuddet gikk kom svaret fort:

– Helt forferdelig!

Det er mye som tyder på at følelsen etter målgang, med gull til Johannes Thingnes Bø og bronsemedalje til evigunge Ole Einar Bjørndalen, er hakket bedre enn før start.

 • Vil ha att OL-pengar

  Notodden kommune bevilga 500.000 til prosjektet «OL til Telemark». Nå ynskjer rådmann Svein Aanestad å få att pengane, skriv Telen. OL-prosjektleiar Geir Berge Nordtveit vil jobbe vidare mot eit OL-vedtak i 2019 og ynskjer ikkje å betale att pengar.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.

 • Hytteslagsmål

  Politiet reiste i går kveld til eit slagsmål i Haukeligrend. Ein person hadde slått seg vrang, mannen var berusa. Gjerningsmannen fekk sjølv nokre skadar, og vart fyrst sjekka av helsepersonell, før han vart han sendt vidare til Sjukehuset Telemark.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55