Thingnes Bø tok gull: – Å fytti grisen! Hva skjedde nå?!

OSLO/HOLMENKOLLEN (NRK): Etter tre sure fjerdeplasser greide Johannes Thingnes Bø (22) det han hadde drømt om – søndag ble han verdensmester på hjemmebane. Ole Einar Bjørndalen (42) tok bronsen.

BIATHLON-WORLD-NORWAY

TO GLADE NORDMENN: Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø er nok to av Norges gladeste menn i dag.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Å fytti grisen! Hva skjedde nå?! Jeg skjelver i beina, det er helt sjukt, var Johannes Thingnes Bøs første reaksjon i seiersintervjuet med NRK.

Det er vanskelig å ikke unne han dette gullet. På de tre andre individuelle øvelsene har Thingnes Bø blitt nummer fire, og på normaldistansen var han millimeter unna å bli verdensmester.

– Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Tenk at jeg vant VM-gull på hjemmebane, sier en overlykkelig Thingnes Bø.

– Jeg sa jo i starten at jeg dårligst skulle bli nummer fire i VM. Nå gleder jeg meg til en bra fest. Jeg får huske gullet mens jeg kan, smiler han.

Thingnes Bø og kong Harald.

FIKK HILSE PÅ KONGEN FOR ANDRE DAG PÅ RAD: Johannes Thingnes Bø viser stolt frem gullmedaljen til kong Harald. – Da jeg så du stå oppå her måtte jeg vise at det ikke er Fourcade som er kongen her, det er du!, sa Thingnes Bø til kongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Spennende avslutning

Det ble virkelig «thriller in the snow» på den siste runden av mennenes fellesstart. Martin Fourcade gikk ut 5.6 sekunder foran Bjørndalen, og sju sekunder foran Johannes Thingnes Bø.

Thingnes Bø hentet franskmannen, og de to gikk sammen helt til «Northug-flata» inne på stadion. Der satte 22-åringen Fourcade på plass.

– Jeg var sykt stoka ut på den siste runden. Det var medalje som var målet, så ser jeg Fourcade der og tenker at jeg kan vel prøve. Jeg prøvde å være litt Northug i svingen der. Det var nok bare en brøkdel av den farten, men det holdt til å ta Fourcade.

– Jeg turte ikke se bak meg. Jeg gikk helt til mållinja, strakk fram foten og da så jeg at jeg at det gikk, forteller Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø verdensmester på fellesstart.

SE VIDEO: Her blir Johannes Thingnes Bø verdensmester på hjemmebane etter en meget spennende avslutning.

Fourcade kunne blitt historisk

Fourcade

FOURCADE GRATULERER: Søndag måtte Martin Fourcade innse at Johannes Thingnes Bø var sterkere.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Martin Fourcade var med sine fire gullmedaljer, allerede VM-kongen før søndagens fellesstart. Om han hadde vunnet fellesstarten, ville franskmannen blitt den første til å vinne alle de fire individuelle øvelsene i ett og samme VM. Men slik gikk det altså ikke.

– Jeg følte meg tom i dag og kjente de andre gullmedaljene fra tidligere i mesterskapet. I dag var kroppen bare tom. Jeg skjønte at sjansene mine ikke var så gode da jeg så Johannes ute på den siste runden, forteller Fourcade.

Han virket ikke skuffet over at gullet glapp.

– Jeg er glad for at gullet gikk til Johannes. Han var jo veldig uheldig med sine tre fjerdeplasser på rad. Men han har vært en av de beste denne vinteren, sier Fourcade.

Bronse til Bjørndalen

Bjørndalen, som mest sannsynlig har gått sitt siste mesterskap, kunne krone det med bronsemedalje. Han var veldig glad på lagkameratens vegne.

– Han fortjente det noe så vanvittig. Jeg tror jeg gleder meg like mye over dette som han, sier Bjørndalen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal