NRK Meny
Normal

Jan Kristensen blir trolig bisatt onsdag

Jan Kristensen, som ble drept i Kenya, blir trolig bisatt fra Skien kirke onsdag.

Jan Kristensen

Jan Kristensen bisettes trolig fra Skien kirke onsdag klokken 11.

Foto: Privat / NTB scanpix

Familien opplyser at det likevel kan bli utsettelser, skriver Varden.

Kristensens kiste skulle ha ankommet til Norge før helgen, men er blitt forsinket. Nå har de etterlatte fått beskjed om at den trolig kommer til Gardermoen mandag ettermiddag.

Hvis det går etter planen ønsker Kristensen familie å holde fast ved onsdag som planlagt.

Det var 12. september at den norske misjonæren og hjelpearbeideren Jan Kristensen ble funnet drept i sitt hjem i Kisumu i Kenya. Kristensen ble utsatt for et ransforsøk av fire menn. Tre av dem ble skutt og drept av politiet. En fjerde ransmann kom seg unna.

Les også:

Mange vil delta

Jan Kristensen hørte hjemme i Pinsemenigheten, Tabernaklet i Skien, men fordi det er ventet at mange vil delta i bisettelsen, holdes den i Skien kirke.

I Kisumu i Kenya var han minst like kjent som i Grenland. Et sted mellom 500 og 1000 mennesker deltok i minnegudstjenesten som ble holdt der tirsdag.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.