Bellona-Hauge: – Fullstendig useriøst av Støre

Leder i Bellona, Frederic Hauge mener Støres deponigaranti er alvorlig og fullstendig useriøs.

Bellona-leder Frederic Hauge

ALVORLIG OG USERIØST: Leder i Bellona, Frederic Hauge mener Støres garanti om å ikke legge et giftdeponi i Brevik er dramatisk.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

– Dette er svært alvorlig og fullstendig useriøst av Støre. Det er dramatisk fordi Norge kommer til å stå uten forsvarlig behandling. Det blir ikke mindre avfall av en ny utredning, sier Hauge til NRK.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kom med garantien onsdag, hvor han sier at om Arbeiderpartiet kommer i regjering, garanterer han at det ikke blir lagt et giftdeponi i Brevik i Telemark.

– La meg gjøre det helt klart: Hvis Arbeiderpartiet vinner valget, blir det ikke snakk om å legge et nasjonalt deponi for farlig avfall til Brevik – eller andre steder – mot befolkningens vilje, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Ren populisme

Hauge er frustrert og forbannet over garantien fra Gahr Støre.

Dette er et rent populistisk utspill fra Arbeiderpartiet. Det er useriøst, industrifiendtlig og har ingenting med sakens realiteter å gjøre.

Han sier han ikke ser andre alternativer for plassering av deponi i Norge.

– Det finnes overhodet ikke andre alternativer. Dette er så populistisk som jeg aldri har sett i norsk politikk tidligere. Vi kan diskuterer hvordan, men ikke OM vi trenger et deponi. Så lenge vi trenger et deponi er gruvene i Brevik det beste stedet, ikke bare i Norge men sannsynligvis i hele Europa.