NRK Meny
Normal

Bellona-Hauge: – Fullstendig useriøst av Støre

Leder i Bellona, Frederic Hauge mener Støres deponigaranti er alvorlig og fullstendig useriøs.

Bellona-leder Frederic Hauge

ALVORLIG OG USERIØST: Leder i Bellona, Frederic Hauge mener Støres garanti om å ikke legge et giftdeponi i Brevik er dramatisk.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

– Dette er svært alvorlig og fullstendig useriøst av Støre. Det er dramatisk fordi Norge kommer til å stå uten forsvarlig behandling. Det blir ikke mindre avfall av en ny utredning, sier Hauge til NRK.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kom med garantien onsdag, hvor han sier at om Arbeiderpartiet kommer i regjering, garanterer han at det ikke blir lagt et giftdeponi i Brevik i Telemark.

– La meg gjøre det helt klart: Hvis Arbeiderpartiet vinner valget, blir det ikke snakk om å legge et nasjonalt deponi for farlig avfall til Brevik – eller andre steder – mot befolkningens vilje, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Ren populisme

Hauge er frustrert og forbannet over garantien fra Gahr Støre.

Dette er et rent populistisk utspill fra Arbeiderpartiet. Det er useriøst, industrifiendtlig og har ingenting med sakens realiteter å gjøre.

Han sier han ikke ser andre alternativer for plassering av deponi i Norge.

– Det finnes overhodet ikke andre alternativer. Dette er så populistisk som jeg aldri har sett i norsk politikk tidligere. Vi kan diskuterer hvordan, men ikke OM vi trenger et deponi. Så lenge vi trenger et deponi er gruvene i Brevik det beste stedet, ikke bare i Norge men sannsynligvis i hele Europa.

 • Manuell dirigering på E134

  På E134 blir trafikken dirigert ved Kjeringdalen i Vinje. Årsaka er berging av eit vogntog. Vegen kan måtte stenge i periodar opp mot 20 minutt. Tidlegare var vegen heilt stengd.

 • Åtvarar om tre i vegen

  Statens vegvesen ber trafikantar i Telemark om å vera oppmerksame på tre som bøyer seg over vegbana på grunn av tung snø. Mannskap er ute og ryddar, men dei treng tid for å rekke over alt.

  Rydding av tre, Akkerhaugen
  Foto: Statens vegvesen
 • Manuell dirigering Fv. 37

  På fylkesveg 37 ved Breidgvamodden, på strekninga Gransheradkrysset – Mælkrysset, er det manuell dirigering på grunn av bilberging.

 • Betydeleg snøskredfare

  I Vest-Telemark er det nå betydeleg snøskredfare. Nysnøen har enno ikkje stabilisert seg, og ligg oppå fleire svake snølag. NVE avrår folk å ferdast i bratt terreng.