Hopp til innhold

Vil leve av å «streame» spill

STATHELLE (NRK): Sunniva Tangen Sætre jobber til vanlig på et dyrehotell. Men på kvelden følger hun drømmen om å kunne leve av å streame spill.

Konsentrert

I VINDEN: Sunniva Tangen Sætre er en av mange som prøver å slå igjennom i streamingbransjen. Hun mener streaming og Youtube kommer til å bli det som danker ut TV.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Innerst i et rom i en leilighet på Stathelle sitter Sunniva Tangen Sætre i en stol som kan ligne på et racerbilsete. Hun sitter spikret foran tre store dataskjermer hvor hun «streamer» spillingen sin så hele verden kan se det.

– Jeg sitter og spiller mens jeg sender direkte ut til folk som vil se på. Det er gøy, og du blir kjent med folk fra hele verden. Det har til og med vært folk fra Iran som har vært inne og sett, forteller hun.

Drømmer om å leve av streaming

Spiller

Hun har spilt dataspill i 10 år, og nå har hun ambisjoner om å ta det siste steget for å kunne gjøre dette på heltid.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Selv om hun foreløpig gjør dette på hobbybasis, ønsker hun å gjøre det til et levebrød. Ikke ulikt det youtubemillionærene Prebz og Dennis gjør.

– Den største drømmen min er å kunne leve av dette. Ikke nødvendigvis bli søkkrik, men tjene så mye at jeg kan ha det som en jobb.

14 000 følgere

På nettsiden twitch.tv har Sætre en egen kanal som heter Pandagirl91. Selv om hun har 14 000 følgere og over 80 000 visninger, er ikke det nok.

Sunniva Tangen Sætre

Slik ser det ut for seere når Sunniva Tangen Sætre er direkte på streamen sin.

Foto: twitch.tv/pandagirl91 / Skjermdump

– Det går egentlig ikke på antall følgere man har. Det går på hvor mange seere man har. For å kunne leve av det må man ha et partnerskap med twitch. Da kan folk abonnere på meg på samme måte som folk abonnerer på blader, sier Sætre.

For øyeblikket tjener hun ikke nok til å kunne leve av det, men hun har fått inn tusenvis av kroner fra folk som ser på.

– Jeg har fått inn ca. 20 000 kroner i donasjoner. Dette er penger jeg bruker til å forbedre streamen min. For eksempel så jeg kan ha «giveaways» til seerne mine, forklarer Sætre.

Les også:

Mannsdominert miljø

Det å være jente i en mannsdominert bransje har både fordeler og ulemper, mener Sætre.

– Er du jente så får du ekstra mye oppmerksomhet, men man får også veldig mye hat. I går hadde jeg på meg en litt stram T-skjorte og da fikk jeg høre det med en gang. Da ber folk meg å vise pupper og sånt, forteller hun.

Utstyret i orden

Hun har satt seg et delmål om å få partnerskap med twitch.tv innen et år.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Nettopp slike kommentarer kan være ødeleggende for jenter i bransjen, sier hun.

– Jeg tar meg ikke nær av det, men det ødelegger til en viss grad ved at folk ikke tar det seriøst fordi jeg er jente.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark