Hopp til innhold

Vil ta reklametårnene til retten

Motstanderne av reklametårn varsler at de vil saksøke Oslo kommune for å bli kvitt de omstridte tårnene.

Reklametårn

Oslo kommune saksøkes på grunn av de mange fire meter høye reklametårnene i byen.

Foto: NRK

Rundt 60 av de fire meter høye nedstigningstårnene med lysreklame er satt ut, og Oslo Byes Vel, Skarpsno Vel og Aksjon Stans.no vil i første omgang fjerne tre tårn på Frogner.

- Ulovlig

- Vi ønsker å fjerne alle tårnene, dette er tre tårn som vi håper vil skape presedens, sier talsmann for aksjonen, Håkon Wirum Lie.

Aksjon Stans.no ble startet som en protestaksjon da reklametårnene kom opp i 2005. Lie sier at de ikke ser noen annen utvei enn å gå rettens vei.

- Vi mener at tårnene er satt opp ulovlig. I denne saken har vi også med oss bystyret som fattet et vedtak om at tårnene skulle bort for tre år siden. Det vedtaket har ikke blitt fulgt opp, derfor går vi nå til retten for å få rettens hjelp til å fjerne disse tårnene fra boligområdene våre, sier Lie.

Les: Reklametårn skal fjernes

Stadig nye tårn

Reklametårn
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det er reklameselskapet JCDecaux som eier og driver tårnene, etter at selskapet i sin tid inngikk avtale med Hafslund om å bytte ut de gamle og mer anonyme nedstigningstårnene med fire meter høye, lysende reklametårn.

Siden de første tårnene ble satt opp i august 2005 har det stadig dukket opp nye tårn i bybildet, til tross for vedtaket i bystyret.

Les:

Setter opp flere reklametårn

Ja til 25 nye

Flere reklametårn

- Kommunens saksbehandling i saken er sjokkerende. Nabovarsel ble sendt ut i fellesferien 2002 uten informasjon om høyde, lys eller utforming. Kommunen stiller kommunal grunn til disposisjon mens JCDecaux og Hafslund stikker av med gevinsten. Vi kan ikke la byen styres på denne måten, sier Lie.

Les også:

Reklametårnene blir stående

Stopper nye reklametårn

Stopp byggingen nå!

- Undergraver bystyret