Hopp til innhold

Stopp byggingen nå!

Oslo kommune krever at JCDecaux  stanser byggingen av nye reklametårn umiddelbart.

Reklametårn
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Tirsdag var nemlig politikerne helt klare på at de ikke vil at de gamle nedstigingstårnene skal gjøres om til reklamebannere.

Men JCDecaux har tidligere fått tillatelse til å sette opp  20 nye tårn i hovedstaden. Og selv om politikerne har snudd i saken, har de foreløpig ikke fått gjort om byggetillatelsen.

For at tillatelsen ikke skal gå ut mens partene krangler, startet JCDecaux i går arbeidet med å gjøre klar fundamentene til nye tårn.

- Vi gjør det minst mulige inngrepet for å opprettholde tillatelsen til konflikten med kommunen er endelig avgjort, sier administrerende direktør i selskapet Øivind Markussen til Aften.

Han understreker at de ikke ønsker å provosere, men at firmaet må sikre sin posisjon til det er endelig avklart at de har retten på sin side.

Provoserende oppførsel

Byrådssekretær Sigurd Knudsen fra Høyre mener på sin side at JCDecaux opptrer svært provoserende når de starter arbeidet mens konflikten pågår.

- De trenger jo grunneierens tillatelse til å starte arbeidet. Nå vil vi trekke tilbake tillatelsen selskapet har fått til å sette opp 20 nye tårn, sier han.

Dermed kan de også gi ordre om umiddelbar stopp i byggingen, og ba i går Namsretten om å stoppe arbeidet.

Markussen i JCDecaux sier at de ikke vil stoppe arbeidet før det har kommet en avgjørelse fra namsmannen.