Hopp til innhold

- Undergraver bystyret

Finansbyråden undergraver bystyret når han i går ikke brukte muligheten til å få bort de omstridte reklametårnene. Det mener Akthar Chaudry fra SV.

Reklametårn
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det mener Akthar Chaudry, som sier at André Støylen på gårsdagens generalforsamling for Hafslund burde stemt for å få reklamen bort, slik bystyret har vedtatt.

- Han burde i generalforsamlingen til Hafslund  i går krevd at de gikk i en dialog med Oslo kommune. Vi er nå, bystyret og innbyggerne, veldig utålmodige. Vi skjønner ikke hvorfor bystyrets lovlig fattede vedtak har blitt trenert i over ett år, sier Chaudry.

Tar saken videre

For halvannet år siden vedtok bystyret at reklamen på nedstigningstårnene i Oslo skal fjernes, men ingenting har skjedd.

Tårnene lyser opp fremdeles, til forargelse for en rekke av byens innbyggere.

I går ble reklametårnene tatt opp på Hafslunds generalforsamling .

En av småaksjonærene ba om at bystyrets vedtak ble realisert.

Oslo kommune har aksjemajoritet i Hafslund, og kontrollert på den måten generalforsamlingen. Men finansbyråd André Støylen, som forvalter Oslo kommunes aksjer i Hafslund, stemte forslaget ned .

SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudry holdt appell
Foto: Hanne Røn Arntsen / NRK

Det opprører Akthar Chaudry. 

- Vi skal ta det opp i byutviklingskomiteen og i finanskomiteen for å høre hvorfor finansbyråden gjorde slik han gjorde. Også skal vi se om vi da kan fatte et nytt vedtak i bystret hvor vi setter en kortere frist for at vedtaket skal gjennomføres, sier Chaudry.