Hopp til innhold

Vil ha ekstern gransking

Ullevål sykehus vil ha en ekstern gransking av det som skjedde i Sofienbergparken på mandag

Ble nektet ambulanse etter å ha blitt slått ned
Foto: Caroline Drefvelin

Direktørene for Ullevål og Helse sør-øst måtte i dag forklare seg for Helsedepartamentet etter at en ambulanse forlot ein hardt skadd mann i Sofienbergparken.

 

Statssekretær Arvid Libakk, Tove Strand fra Ullevål Sykehus og administrerende direktør i Helse Sør Øst Bente Mikkelsen åpnet pressekonferansen etter møtet med å uttrykke medfølelse både med offeret og de pårørende.

Ullevål mindre skråsikre

Ullevål sykehus innrømmet i går at ambulansepersonell sjikanerte voldsofferet, men sa at den medisinske undersøkelsen var forsvarlig.

På en pressekonferanse i dag unnlot sykehusdirektør Tove Strand å svare direkte på spørsmål om undersøkelsen var tilfredsstillende.

- Slik var inntrykket da. Vi er helt sikre på at ambulansepersonellet reiste opp pasienten, men vi er glade for at Helsetilsynet nå skal se på saken slik at vi får alle opplysninger på bordet, sa Strand.

- Ikke rasisme

Slått til blods

Mannen var på piknik med en vennegjeng i Sofienbergparken da han uten forvarsel ble slått ned av en person som spilte fotball.

Årsaken var at 37-åringen hadde bedt fotballspillerne være mer forsiktige etter at en ball hadde sneiet et av barna han var sammen med.

Ifølge vitner ble 37-åringen liggende blødende på bakken etter at han var blitt slått ned.

Da ambulansen kom til stedet skal helsepersonellet, ifølge flere vitner og venner, ha nektet å ta med seg 37-åringen.

Han måtte derfor selv komme seg til legevakten i en taxi. 37-åringen er senere blitt operert for hjerneblødning og det er fare for at han kan fått hjerneskade etter voldsepisoden.