Hopp til innhold

Ble nektet ambulanse

Ullevål sykehus beklager at vitner synes ambulansefolkene oppførte seg kritikkverdig i Sofienbergparken i går. En mann som lå blødende på bakken etter å ha blitt slått ned, ble nektet ambulanse.

Ble nektet ambulanse etter å ha blitt slått ned
Foto: Caroline Drefvelin

Den 37 år gamle mannen som ble slått ned var på piknik i parken med en vennegjeng.

Da ambulansen kom til stedet skal ambulansepersonellet i følge flere vitner og venner ha nektet å ta med seg 37-åringen.

Kristianna Denne er en god venn av 37-åringen som ble slått ned.

Hun sier til NRK Østlandssendingen at ambulansepersonellet var helt uinteressert og tok det veldig med ro at kameraten hennes var blitt slått ned.

- De sa helt forferdelige ting, og kalte ham en gris fordi han hadde tisset på seg, forteller hun.

Ba fotballspillere være forsiktig

Noen menn skal ha spilt fotball like ved der ofret var på piknik, og da en fotball sneiet et av barna som var med skal 37-åringen ha bedt mennene om å være forsiktige.  

Ifølge vitner skal da en av mennene som spilte fotball ha gått rett bort til mannen og slått han ned slik at han ble liggende blødende på bakken.

37-åringen og kjæresten hans dro selv til legevakten i en taxi og ble deretter sendt til Ullevål Sykehus.

- Veldig trist sak

På Ullevål sykehus beklager divisjonsdirektør Arild Østergaard at venner og vitner til det som skjedde reagerer på oppførselen til ambulansefolkene.

Derfor skal de gå nøye gjennom denne saken; lese rapporter og dokumenter, de skal selv snakke med vitner og få tak i politiets rapport fra stedet.

- Det er to sider i denne saken vi må se på, sier Østergaard til NRK Østlandssendingen.

- Den ene er medisinsk, hvorvidt vår vurdering hadde innvirkning på pasientens skadeforløp videre. I tillegg vil vi gå en runde for å få en avklaring på personellets oppførsel.

Til fylkeslegen?

Divisjonsdirektøren som har ansvaret for AMK-sentralen og ambulansetjenesten sier likevel at det er for tidlig å si om det har skjedd noe kritikkverdig.

- Det er uansett beklagelig at noen oppfatter at det har skjedd noe kritikkverdig, men vi må få tid til å undersøke dette, sier han.

Det vil bli gjort en fortløpende vurdering om saken skal sendes over til fylkeslegen.

Arild Østergaard opplyser at ambulansen ofte rykker ut uten at pasienten blir tatt med.

Hvorvidt det motsatte skulle ha skjedd i dette tilfellet vil gjennomgangen vise.