Hopp til innhold

Varetektsfengslet etter Ammerud-drapet

OSLO TINGRETT (NRK): Tre personer er varetekstfengslet etter at en mann ble funnet drept på Ammerud i Oslo før helgen.

Krimteknikere i skogen på Ammerud

FUNNET VED SKOLEN: Krimteknikere satte opp telt og jobbet i skogen på Ammerud fredag. Den drepte mannen ble funnet like ved barneskolen.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Fredag morgen rykket politiet ut etter melding om funn av en død person ved Ammerud skole. Kort tid etter kunne politiet slå fast at det trolig var snakk om et drap. Deler av liket skal ha vært partert og ble funnet i en koffert, får NRK opplyst.

Kari Kirkhorn

Politiadvokat Kari Kirkhorn.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Mandag bestemte Oslo tingrett å varetektsfengsle to menn og en kvinne i fire uker. To av de siktede er også ilagt full isolasjon i to uker.

–​ Vi har et greit bilde av hva som har skjedd, men det er fortsatt ting som må sjekkes ut. For at det skal bli så riktig som mulig, ønsker vi at de siktede ikke skal kunne snakke med hverandre, eller vitner og andre der ute, sier politiadvokat, Kari Krikhorn.

Offeret er en mann i midten av 30-årene, og politiet tror han ble drept i en leilighet en av de siktede disponerte på Ammerud.

Innrømmer drap

Unni Fries

Forsvarer Unni Fries.

Foto: Fouad Acharki / NRK

En 24 år gammel mann, som erkjenner straffskyld for drapet, ble varetektsfengslet i fire uker, derav to uker i full isolasjon. Han samtykket til fengsling og møtte derfor ikke i retten mandag.

Mannen er tidligere dømt for flere tilfeller av vold mot politibetjenter, og han disponerer en leilighet i nærheten av funnstedet.

– Han har erkjent at han har begått drap. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere hva han har forklart, sier 24-åringens forsvarer, Unni Fries til NRK.

Erkjenner vold

En 26-åring fra Oslo samtykket også til varetektsfengsling. Han ble fengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon. Ifølge forsvareren erkjenner han å ha begått vold mot offeret i forkant av drapet.

– Han har forklart seg om foranledningen. Det ble først utøvd vold og senere begått drap. Min klient deltok i voldsutøvelsen, men ikke i det etterfølgende drapet og parteringen. Volden var ifølge ham ikke dødelig, sier Benedict de Vibe.

Fredag morgen så vitner to personer som bar en koffert i området der liket ble funnet.

– Han har ikke tatt del i drapet, ei heller det som skjedde etterpå, men han har vært med på å bære bort kofferten, sier de Vibe.

26-åringen er tidligere dømt for vold og forsøk på ran.

Nekter straffskyld

Heidi Ysen

Forsvarer Heidi Ysen.

Foto: Fouad Acharki / NRK

En 27 år gammel kvinne ble fengslet i fire uker, hvorav de to første med brev- besøks og medieforbud. Hun begjærte seg løslatt.

– Hun erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen, og det er da naturlig at hun begjærer seg løslatt, sa kvinnens forsvarer, Heidi Ysen til NRK i forbindelse med fengslingsmøtet.

Kvinnen skal ikke være straffedømt tidligere.

Forsvarer Heidi Ysen og politiadvokat Kari Kirkhorn

I RETTEN: Forsvarer Heidi Ysen og politiadvokat Kari Kirkhorn i forkant av fengslingsmøtet mandag.

Foto: Fouad Acharki / NRK