Hopp til innhold
Alvorlig hendelse
Foto: Naina Helén Jåma / NTB

Ung mann skutt på Stovner

Oppsummert

En ung mann ble sent mandag kveld skutt på Stovner i Oslo. Mannen som politiet har siktet og etterlyst i forbindelse med skytingen, meldte seg til politiet torsdag. Han er pågrepet og vil bli begjært varetektsfengslet fredag.

 • Aktor ber om ti års fengsel for Stovner-skytingen

  En 25 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på en 17 år gammel gutt på Stovner i Oslo i oktober 2021. Aktor ber om ti års fengsel for tiltalte.

  – Hadde fornærmede dødd, så hadde vi kalt dette en ren likvidering, sa statsadvokat Peter André Johansen i sin prosedyre, ifølge TV 2.

  Johansen mener at de straffeskjerpende momentene i saken er mange. Han peker på at fornærmede var et barn da hendelsen skjedde, at tiltalte har stor innflytelse i sitt nærmiljø, og at det må reageres sterkere på skyting på åpen gate fordi politiet ser en økning i slike saker.

  Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld for drapsforsøk og ikke forklart seg for politiet.

 • Løslatt etter Stovner-skyting

  En av personene som er siktet etter skytinga på Stovner 25. oktober, er løslatt. Det melder Avisa Oslo.

  Mannen blir løslatt i dag, men mistanken mot ham er ikke svekket, ifølge politiet.

  Mannen ble pågrepet og satt i varetekt 16. oktober. Han har hele tiden nektet straffskyld.

  Den andre siktede sitter fortsatt varetektsfengslet.

 • Ber om to uker varetekt

  En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skytingen på Stovner i slutten av oktober. Politiet vil fengsle ham i to uker, skriver NTB.

  Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Fisnik Baki, til TV 2.

  Til VG opplyser politiadvokat Kristin Feed at politiet vil fengsle ham i to uker.

  – Siktelsen gjelder medvirkning til drapsforsøk i forbindelse med skytingen ved Stovner senter 25. oktober. Det er bedt om to uker grunnet bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Feed.