Hopp til innhold

Mann pågrepet for drap på hund

Politiet har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha sparket og drept hunden Leah i Oslo. – Jeg unner ingen å oppleve noe sånt, sier hundeeier.

Rubi og hunden

DØDE: Raneren slo til mot kameraten til Rubi Løken mens han var på luftetur. Samtidig drepte han chihuahuaen Leah med to kraftige spark mot hodet.

Foto: Privat

Det bekrefter jourhavende jurist i Oslo politidistrikt Jørgen Brodahl. Mannen ble pågrepet i Oslo sentrum like etter klokken halv syv torsdag kveld.

– Vi fikk noen tips som gjorde at vi etter å ha vurdert det litt hadde skjellig grunn til mistanke, og da pågrep vi personen. Han kommer til å bli avhørt i morgen, sier Brodal.

Ifølge Brodal er mannen en kjenning av politiet.

Det var VG som først omtalte pågripelsen.

Hendelsen skjedde den 9. juli i år. Under det som ble beskrevet som et personran på St. Hanshaugen i Oslo, skal gjerningspersonen ha sparket til hunden Leah som er av rasen chihuahua flere ganger.

Hunden døde senere av skadene. Det var en kamerat av hundeeier Rubi Løken som gikk tur med Leah.

– Unner ingen å oppleve noe sånt

Rubi Løken er lettet over at noen er pågrepet i saken og håper at det er rett person.

– Jeg er veldig takknemlig for at politiet tar dette på alvor og for at så mange har engasjert seg i saken for å finne rett person.

Hun sier hun er helt knust etter hendelsen og at hun ikke har klart å gå tilbake til parken, selv om det ikke var henne som gikk tur med Leah den aktuelle dagen.

Nå håper hun at sorgen slipper litt taket etterhvert.

Leah og Rubi

Hunden Leah døde etter å ha blitt sparket flere ganger.

Foto: Privat


– Jeg må bare finne måter å leve med dette på, men det finnes ingen måter å få tilbake Leah.

– Jeg unner ingen å oppleve noe sånt.