Hopp til innhold

Klovn skremte skolegutt i Oslo

En klovn med sag jaget en skolegutt på vei hjem fra skolen i Oslo torsdag. Gutten skal ha møtt klovnen like ved Haugen skole på Høybråten i Oslo.

Gutt med klovnemaske

TRUENDE KLOVN: Denne klovnen skremte flere i Rønvik i Bodø tidligere denne uken. Torsdag skremte en annen klovn med sag en skolegutt på Høybråten i Oslo.

Foto: Politiet / NTB scanpix

– Klovnen skal ha hatt noe i hånden og truet gutten før han kjørte fra stedet på motorsykkel, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Den ti år gamle gutten ble ifølge Pedersen ordenlig skremt og løpt hjemover. Under flukten har gutten falt flere ganger og slått seg.

– Han fikk noen skrubbsår, men er ikke alvorlig skadet.

Guttens far meldte fra til politiet klokken 15.45. Politiet var torsdag hjemme hos gutten for å få klarhet i hvordan disse truslene har vært utført.

– Det gutten har fortalt sin far, er at han følte seg truet av personen som skal ha vært kledd som en klovn. Han hadde på seg rød parykk, sier Pedersen til NRK

Hendelsen på Høybråten føyer seg inn i en etter hvert lang rekke med lite morsomme klovner som skremmer og angriper rundt om i landet.

– Vi tar slike henvendelser alvorlig. Trusler er ikke mindre alvorlig selv om noen kler seg ut i klovnekostyme, sier Pedersen.

Laster Twitter-innhold

Skremte barn

Tidligere denne uken slo en klovn med hockeykølle etter en bil på Nes på Romerike. Klovnen viste seg å være en 13 år gammel gutt venner av gutten filmet det hele. I bilen satt blant annet to skremte barn.

Onsdag fikk politiet i Vestfold melding om personer iført klovnemaske og kniv som løp etter en person ved Bugården i Sandefjord.

Også i Fredrikstad, Lillesand, Bodø, Eidsvåg og Tønsberg er det denne uken meldt om skremmende klovner med kniv eller slagvåpen. Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt har gått ut og advart mot at klovnene kan bli straffeforfulgt.

Bot eller fengsel

Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år og ordensforstyrrelser med bot eller fengsel i seks måneder.

En som løper etter noen med balltre med eller uten klovnemaske kan bli tiltalt for trusler, mens andre hendelser kan bli ansett som skadeverk.

Trenden Killer Clowns har blitt knyttet til figuren Pennywise i boken It av Stephen King. En miniserie basert på boken ble laget i 1990, men nå er en kinofilm på trappene neste år.