Hopp til innhold

Frank André Gundersen (31) funnet død

Den døde personen som onsdag ble funnet i Nes, er savnede Frank Andre Gundersen (31), opplyser politiet.

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen

GJORT UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere søkte tidligere denne uken etter Frank André Gundersen på en eiendom i Sjølivegen i Skogbygda i Nes. 31-åringen har vært savnet siden begynnelsen av mai.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Torsdag ble det kjent at en person var funnet død i Skogbygda i Nes.

– Etter tips fra publikum, gjorde politiet på Romerike funn at et lik i Skogbygda i går kveld, sa politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til NRK torsdag.

Funnet ble gjort i området der politiet tidligere har lett etter 31 år gamle Frank André Gundersen, som har vært savnet siden begynnelsen av mai.

Etter det NRK kjenner til har ID-gruppa fra Kripos bistått politiet med å fastslå identiteten på personen som ble funnet død. Nå viser det seg at dette er 31 år gamle Gundersen.

Frank André Gundersen

SAVNET: Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen ble sist sett mandag 5. eller tirsdag 6. mai.

Foto: Privat

– Jeg kan bekrefte at det er Frank André Gundersen som ble funnet i Skogbygda onsdag. Jeg ønsker ikke å gå i detalj om hvilken tilstand liket ble funnet i, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

Selv om den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, ønsker ikke politiet å opplyse om dødsårsaken før den endelige rapporten kommer.

Vi må gjennomføre flere analyser for å kunne fastslå omstendighetene rundt dødsfallet, sier Hrenovica til NRK.

To menn siktet for drap

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Haris Hrenovica

– Vi må gjennomføre flere analyser for å kunne fastslå omstendighetene rundt dødsfallet, sier politiadvokat Haris Hrenovica.

Foto: Nadir Alam / NRK

Gundersen ble sist rapportert observert mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda i Nes hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen mot en Joker-butikk i Skogbygda. 31-åringen er fra Hadsel i Vesterålen, og var på besøk da han forsvant.

Mandag siktet politiet to menn på 27 år og 29 år for drap eller medvirkning til drap. Ulike DNA-funn skal styrke mistanken mot de to siktede.

Én av dem er i slekt med 31-åringen. Begge mennene er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. De nekter straffskyld.

– Vi planlegger nye avhør av de to siktede, men det er ikke avklart noe tidspunkt for dette, sier Hrenovica til NRK.

Ifølge politiadvokaten har ikke de to vært avhørt siden rett etter fengslingsmøte tidligere denne uken.

Advokat Linda Ellefsen Eide forsvarer den siktede 27-åringen.

– Han tar dette veldig tungt, forteller hun etter å ha snakket med sin klient om funnet av den døde personen. Samtidig håper mannen at det er den savnede som nå er funnet, slik at familien kan få ro.