Hopp til innhold

Fire uker varetektsfengsel for vold på St. Hanshaugen

Begge mennene som er pågrepet etter volden på St. Hanshaugen på 17. mai, varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Det opplyser mennenes forsvarere, Christian Norgaard og Gunhild Bergan.

Påtalemyndigheten ba også om at mennene skulle holdes i isolasjon i to uker, men det fikk de ikke medhold i. Påtalemyndigheten anker denne avgjørelsen, og tingretten godtar at mennene likevel settes i isolasjon inntil denne anken er avgjort.

– Anken avgjøres antageligvis i morgen, sier den ene mannens forsvarer Gunhild Bergan.

Hun sier at hennes klient begjærte seg løslatt under fengslingsmøte.

– Jeg har ikke snakket med ham etter denne kjennelsen, men jeg antar han i utgangspunktet er uenig i varetektsfengslingen, sier Bergan om sin klient.

Den andre mannen erkjenner delvis straffskyld, opplyser hans forsvarer, Christian Norgaard.

– Det er en siktelse med en rekke straffbare forhold, blant annet kroppsskade, ran og trusler. Han erkjenner straffskyld knyttet til vold mot den ene fornærmede, men nekter for de andre forholdene. I rettsmøte ga han uttrykk for at han beklaget til de som hadde blitt involvert i dette, sier Nordgaard.

Nordgaard skal snakke videre med sin klient i løpet av dagen. De skal blant annet vurdere spørsmålet om isolasjon.

– Det er knyttet veldig store belastninger til å sitte helt isolert, det fremstår uforholdsmessig og unødvendig i denne saken, sier Nordgaard.

Kvinne utsatt for blind vold i Oslo

Kvinne ble slått bevisstløs i voldshendelse på 17. mai: – Fullstendig uprovosert

Kristine og kompisen hennes ble banket opp like før midnatt på 17. mai. Nå er to personer pågrepet for kroppsskade etter det politiet kaller et uprovosert angrep på St. Hanshaugen.