Hopp til innhold
17. mai-feiring på Karl Johan i Oslo med barnetog og norske flagg
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

17. mai-feiring

Oppsummert

Etter to år med pandemi og sosiale restriksjoner var det klart for en normal 17. mai-feiring igjen over hele landet i år. Hele 130 Oslo-skoler deltok i årets barnetog. Se feiringen av grunnlovsdagen i NRK TV. Gratulerer med dagen!

 • Beklager til korps som ble kastet ut av tog

  Politiet i Oslo beklager til Christiana Blåseensemble for at korpset ble kastet ut av barnetoget i går.

  Ensemblet med studenter fra Norges Musikkhøgskole har i mange år gått sammen med Slemdal skole i barnetoget. Men ifølge stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt var dette ikke tydelig i toget.

  – Orkesteret gikk i dette tilfellet ikke under skolens fane, men en egen fane, som vanskeliggjorde synlig tilknytning til skolen.

  Korpslederen ble spurt av politiet om de tilhørte skolen, og svarte nei. Misforståelsen førte til at politiet tok korpset ut av toget.

  Nilssen beklager at korpset ble fjernet.

  – Vi har forståelse for at Slemdal skole og Christiania Blåseensemble fikk redusert sin opplevelse av deltakelsen i barnetoget, det er beklagelig. Vi tar med oss denne hendelsen til neste års planlegging.

 • Mange grill-branner i Oslo

  Brannvesenet i Oslo sier de har rykket ut på en rekke branner i søppelkonteinere og søppelkasser for engangsgriller. Det har brent i Slottsparken, to ganger i Frognerparken, to ganger i Birkelunden på Grünerløkka, på Hellerud og i Tøyenparken, melder 110-sentralen.

 • Dirigerte korps – utløyste naudalarm

  Vest politidistrikt tok imot ein naudsamtale der dei høyrde kraftig musikk og ei automatisert stemme som sa det hadde skjedd eit fall eller ei ulukke, skriv dei på Twitter.

  – Etter undersøkingar viste det seg å vera ein mann som dirigerte korpset sitt med såpass kraftige armslag at klokka løyste ut ein slags naudalarm, skriv politiet vidare.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no