Hopp til innhold

Død person funnet i Skogbygda

Politiet på Romerike bekrefter at de har funnet en død person i Skogbygda i Nes. Det er foreløpig ikke kjent om det er den savnede Frank André Gundersen som er funnet.

Død person funnet i Skogbygda

SPERRET AV: Etter tips fra publikum, fant politiet onsdag kveld en død person i Skogbygda.

Foto: Simon Solheim / NRK

– Etter tips fra publikum, gjorde politiet på Romerike funn at et lik i Skogbygda i Nes i går kveld, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til NRK torsdag formiddag.

– Liket er sikret og sendt til obduksjon, og våre kriminalteknikere jobber med å sikre øvrige spor på funnstedet.

Funnet ble gjort i området der de tidligere har lett etter 31-åringen, skriver Romerikes Blad, som først meldte om funnet.

De pårørende til savnede Frank André Gundersen er varslet, men Hrenovica vil ikke kommentere nærmere om det er ham de har funnet.

– Det kan det være, men nå er det viktig for oss å kvalitetssikre dette i form av DNA og øvrige undersøkelser som skal gjennomføres, før vi går ut med informasjon om hvem det kan være, sier Hrenovica.

Han sier at de jobber så raskt som mulig med å avklare identiteten til den døde.

– Nå fortsetter etterforskningen med full styrke. Både med avhør av mennesker som har relevans for saken, og med undersøkelser av åsted og obduksjon av liket som er funnet, sier han.

To personer siktet

Frank André Gundersen har vært savnet siden begynnelsen av mai, og i morgen formiddag var det planlagt en ny leteaksjon i området.

Han ble sist rapportert observert mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda i Nes hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen mot en Joker-butikk i Skogbygda. 31-åringen er fra Hadsel i Vesterålen, og var på besøk da han forsvant.

Mandag siktet politiet to menn på 27 år og 29 år for drap eller medvirkning til drap. Én av dem er i slekt med 31-åringen. Begge mennene er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. De nekter straffskyld.

Politiet mener at Gundersen ble drept i tidsrommet mellom 2. og 5. mai.

De to siktede ble pågrepet torsdag forrige uke, og ble først siktet for besittelse av narkotika. Begge er tidligere straffedømt for misbruk av metamfetamin, og yngstemann skulle 27. juni ha møtt i Øvre Romerike tingrett som tiltalt i en narkotikasak.

NRK anbefaler