Hopp til innhold
Litografiet "Historien" av Edvard Munch
Foto: Politiet

Edvard Munch

Oppsummert

Minst 47 kunstverk fra Stenersensamlingen er forsvunnet. 34 Munch-verk er borte, skriver Dagbladet. I 2010 overtok Munchmuseet ansvaret for verkene fra Oslo kommune, som fikk kunstverkene av kunstsamleren Rolf E. Stenersen.

 • Rekordtall for Munch-utstilling i Paris

  Besøkstall fra Munch-utstillingen Edvard Munch. A poem of Life, Love and Death viser at over 720.000 mennesker har opplevd presentasjonen av den norske kunstneren. Aldri før har en Munch-utstilling utenfor Norge hatt lignende besøkstall, skriver Munchmuseet i en pressemelding.

  – Det er fantastisk hvilket inntrykk Edvard Munch gjør på mennesker over hele verden, sier Tone Hansen, direktør ved MUNCH.

  Utstillingen åpnet 20. september 2022 og lukket 22. januar 2023. I snitt var det 6709 besøkende hver dag i løpet av de 107 dagene utstillingen var åpen. Utstillingen er et samarbeidsprosjekt med henholdsvis 69 utlån fra MUNCH, fem verk fra Nasjonalmuseet, og seks verk fra KODE i Bergen. I tillegg er åtte verk lånt fra The Gundersen Collection.

  Musée d'Orsay melder at dette er den best besøkte utstillingen de har hatt siden museet åpnet i 1986, og den slår dermed Picasso-utstillingen i 2018 med sine 670 667 besøkende, ifølge pressemeldingen fra MUNCH.

  Aktivister forsøkte å lime seg fast på Munchs «Skrik» på Nasjonalmuseet
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Rekord-besøk på Munch-utstilling i Paris

  Munch-utstillingen på Musée d’Orsay i Paris har hatt over 700.000 besøkende, ifølge Munchmuseet i Oslo. Det er rekord i antall besøkende på en Munch-utstilling i utlandet. Munchmuseet har lånt ut 67 Munch-verk til museet i Paris.

 • Legger ut Ekely for salg

  Statsbygg vil legge ut kunstnerboligen på Ekely til salg i slutten av juli, skriver Aftenposten.

  Tidligere i juni meldte NRK at Oslo Byes Vel advarte mot salget, og ba staten overføre boligen til en stiftelse.

  Det er ikke aktuelt, med mindre Stortinget ber dem om det, sier Statsbygg.

  Samtidig sier Oslo kommune til avisa at de har blitt kontakta om salget, men ikke ønska å kjøpe den.

  Boligen står på tomta der Edvard Munch bodde fram til sin død.

  Munchs atelier Ekely
  Foto: Henrik Skolt / NTB
 • Kan ha funnet uferdig Munch-maleri

  En høgskole i Minnesota i USA mener de har ferske beviser på at de eier et uferdig oljemaleri av Edvard Munch. Portrettet av brunetten i en svart kjole kan være Eva Mudocci, en britisk fiolinist som skal ha hatt en romantisk tilknytning til Munch.