Hopp til innhold

Politiet: De to siktede blir løslatt

Politiet har bestemt seg for å løslate de to siktede etter at Frank André Gundersen (31) ble funnet død.

Død person funnet i Skogbygda

SPERRET AV: Etter tips fra publikum, fant politiet onsdag kveld en død person i Skogbygda i Nes. Sakens status er nå endret fra drapssak til et mistenkelig dødsfall opplyser politiadvokaten.

Foto: Simon Solheim / NRK

– De to personene som var siktet for drapet på Gundersen blir løslatt, fordi det ikke er skjellig grunn til mistanke, opplyser politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Haris Hrenovica

LØSLATER TO MENN: – Det er ikke lenger noen grunn til å tro at de to som var siktet har forvoldt Frank André Gundersen død, sier politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt.

Foto: Nadir Alam

Sakens status er nå endret fra drapssak til et mistenkelig dødsfall opplyser politiadvokaten.

– Det er ikke lenger noen grunn til å tro at de to som var siktet har forvoldt mannens død, sier han til NRK.

Ifølge Hrenovica har funnet av Gundersen vært vesentlig for at siktelsen mot de to nå frafalles.

– I tillegg de foreløpige rapportene vi har mottatt, sammenholdt med øvrige avhør og annet materiale i etterforskningen. Siktelsen frafalles på bakgrunn av det.

Avventer prøver

31 år gamle Gundersen ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk.

Frank André Gundersen

FUNNET DØD I NES: Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen ble forrige uke funnet død.

Foto: Privat

Politiet på Romerike pågrep i forrige uke to menn som er siktet for drap eller medvirkning til drap på savnede Frank André Gundersen. Liket av 31-åringen ble først funnet noen dager senere.

De to som ble pågrepet har begge nektet straffskyld. En av dem skal være i slekt med 31-åringen. Den andre er også en bekjent av ham.

– Vi avventer fortsatt svar på noen prøver, og den endelige obduksjonsrapporten, men de to løslates og siktelsene frafalles. Den ene er allerede løslatt, og den andre blir det etter et avsluttende avhør nå i ettermiddag, sier Hrenovica.

Før den endelige obduksjonsrapporten er klar ønser ikke politiet å kommentere dødsårsken.

– Bortsett fra at omstendighetene rundt dødsfallet ikke umiddelbart tilsier at det ligger noe kriminelt bak, avslutter politiadvokaten.

NRK anbefaler