Hopp til innhold
Bergingsbiler ved inngangen til Operatunnelen, etter at en personbil kjørte i feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog inne i tunnelen tidlig lørdag morgen.
Foto: Annika Byrde / NTB

Dødsulykke i Operatunnelen

Oppsummert

En 20 år gammel kvinne døde og fire personer på 17-20 år ble skadet da en personbil kolliderte med et vogntog i Operatunnelen i Oslo lørdag 5. november 2022. Mannen som kjørte personbilen er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død.

 • Fengsel for dødsulykke i Operatunnelen

  En mann i slutten av 20-årene er dømt til åtte måneder fengsel for å ha forårsaket en dødsulykke i Operatunnelen i Oslo i november 2022.

  Det skriver Aftenposten.

  Sjåføren kjørte i feil kjøreretning i nesten én kilometer, før bilen kolliderte med et vogntog..

  En ung kvinne som var passasjer i bilen omkom, mens de andre passasjerene og føreren fikk store skader.

  I den enstemmige dommen skriver de at tiltalte har grovt feilvurdert trafikkbildet.

  I tillegg til fengselsstraffen må sjåføren betale cirka 600.000 kroner til de overlevende og etterlatte.

 • Sa seg ikke skyldig etter tunnelulykke

  I november 2022 kolliderte en personbil med en semitrailer i Operatunnelen, og en av passasjerene i bilen omkom.

  Bilføreren sa seg «ikke skyldig» i Oslo tingrett tirsdag formiddag, skriver Avisa Oslo.

  Den 29 år gamle mannen, som bor i Fredrikstad, kjørte på feil side av midtrabatten på E18 Mosseveien da ulykken skjedde. I tillegg til kvinnen som døde, ble de tre andre passasjerene skadet.

  Mannen ble tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken.

  De fem i bilen hadde vært på bryllupsfest på Holmlia og skulle til Jar i Bærum for å slippe av en av passasjerene. Det fortalte aktor, politiadvokat Eindride Kjørri, i retten, ifølge avisen.

 • Dødsulykke i Operatunnelen: Kjørte en kilometer i feil retning

  Mannen i slutten av 20-årene som kjørte ulykkesbilen i Operatunnelen natt til lørdag 5. november, er ennå ikke avhørt.

  En ung kvinne omkom da personbilen kolliderte med en lastebil i tunnelen i Oslo. Ifølge Avisa Oslo hadde bilen da kjørt over en kilometer i feil kjøreretning.

  – Årsaken til at han fremdeles ikke har forklart seg, er at han har ønsket å bytte forsvarer, opplyser politiadvokat Eric Lindset i Oslo politidistrikt til avisa.

  Føreren er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død, en bestemmelse som ofte blir brukt i trafikkulykker med dødsfølge.

  (NTB)

 • Fører siktet etter dødsulykke i Operatunnelen

  Politiet har siktet føreren av bilen, etter dødsulykken i operatunnelen lørdag, skriver VG. NRK får det også bekreftet av politiadvokat Gard Busterud.

  Føreren var en mann i slutten av 20-årene. De øvrige passasjerene i bilen er mellom 17 og 20 år.

  Sjåføren er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død. Denne bestemmelsen blir ofte brukt i trafikkulykker med dødsfølge.

 • Vil avhøre personer i ulykkesbil: Samtlige er hardt skadet

  Oslo-politiet har ikke avhørt dem som var involvert i trafikkulykken i Operatunnelen lørdag. Mye avhenger av helsetilstanden til de involverte, opplyser politijurist.

  – De resterende fire som var involvert, er fortsatt på sykehus, så jeg har ingen konkret oppdatering rundt skadeomfanget deres, men samtlige er hardt skadet, sier politijurist Gard Busterud i Oslo politidistrikt til NTB søndag formiddag.

  Det var tidlig lørdag morgen at en 20 år gammel kvinne mistet livet da en personbil og et vogntog kolliderte i Operatunnelen. Fire andre personer er skadd.

  Oslo-politiet ønsker å avhøre de andre som var involvert, men det kan la vente på seg.

  – Det er litt vanskelig å si når avhør blir gjennomført, det kommer egentlig an på helsetilstanden til de involverte. Så fort det er mulig å avhøre dem, vil vi gjøre det, sier Busterud.

  Ifølge politiet var det en bil med fem personer som kom kjørende i feil kjøreretning i det østgående avkjøringsløpet fra Operatunnelen og ut på Mosseveien.